To je to što me zanima!

Mirovina mu je 56 kuna, a HRT mu još uzima trećinu

NIJE SE ŽALIO: Umirovljenik iz Raše nije plaćao televizijsku pristojbu. HRT je mu je “sjeo” na tu mirovinu i četiri godine uzimao trećinu “crkavice”
Vidi originalni članak

Rudolf Bošnjak (68) iz Raše kraj Labina ima mirovinu 56,60 kuna. Nije plaćao televizijsku pristojbu pa mu je stigla ovrha na tu mirovinu. U korist HTV-a ustezali su mu trećinu te “crkavice”. Ovrha je prestala sudskom odlukom Općinskog suda u Labinu 6. srpnja prošle godine. Ovrhovoditelj (HRT) je izvijestio sud da povlači ovršni prijedlog jer su dugovanja podmirena. 
- Skidali su mi trećinu mirovine četiri godine jer nisam plaćao pristojbu. Zašto bih i plaćao kad je signal nikakav. Mirovinu od 56,60 kuna imam na osnovu godine i pol radnog staža koji sam stekao u Raši kao vlasnik prijevozničke tvrtke. Tvrtku sam zatvorio jer mi se u starosnoj mirovini oduzima profesionalna dozvola. U Rašu sam se doselio 2000. godine iz Tuzle, gdje sam radio 39 godina u koksari Lukavac kao profesionalni vozač. Iako sam dobio rješenje iz BiH u kojem piše da imam pravo na starosnu mirovinu od 220 maraka, počevši od ožujka 2007. godine, niti lipe još nisam dobio. Kad se to pretvori u kune, to je oko 880 kuna. Kako živim, ne pitajte. Supruga šest mjeseci u godini radi kao spremačica i zarađuje oko 3000 kuna. Živimo od toga, ali i od pomoći dobrih prijatelja i moje djece. S ovih 56 kuna bijede koju dobivam ne mogu baš ništa - kaže Rudolf Bošnjak.
Sutkinja Općinskog suda u Labinu, Zdenka Raguž Zupičić, rekla je kako je predmet Rudolfa Bošnjaka preuzela prošle godine.
- Gospodin se nije nikad usprotivio niti žalio pa je u cijelosti provedena ovrha na temelju pravomoćnog rješenja - rekla je sutkinja.
Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić rekao je da je za loš signal u pojedinom kućanstvu odgovorna tvrtka Odašiljači i veze.
- HRT-u je u interesu što veća pokrivenost kvalitetnim signalom. A što se tiče plaćanja pristojbe, gospodin se može javiti u našu službu pretplate i priložiti dokaze o materijalnom stanju. Služba će razmotriti neko rješenje - rekao je Danko Družijanić.

NEMA NOVCA ZA DIGITALNI PRIJAMNIK PA HTV NE VIDI
Iako u Istri više nema analognog signala, Rudolf Bošnjak nije kupio digitalni prijamnik. - Gledam bosanske i srpske programe, a taj 'risiver’ nemam jer trenutačno nemam novca za to. Valjda će ga biti jednog dana. No dok ne poboljšaju signal neću ni ubuduće plaćati RTV pristojbu, makar mi ponovno 'sjeli’ na mirovinu - rekao je Rudolf.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • svi_smo_doma 18.02.2010.

    Mala mirovina, a kakva bi mu trebala bit\' za godinu i pol rada?! Da HTV umjesto na njegovu, sjeda na ženinu plaću bilo bi nikom ništa, jer žena ipak ima prihode od cca 1500 kn mjesečno! Ali onda naši vrli novinari ne bi imali senzaciju!!!

  • mario66617 11.02.2010.

    ajde ljudi nemojte zajebavat...plaćajte redovno TV pretplatu...pa kako će naš Goran Milić putovati po bijelom svijetu...treba i on nahraniti onu debelu guzičetinu u luksuznom restoranu na Park Avenue...

  • Labud2 11.02.2010.

    Služba će razmotriti neko rješenje kaze Družijanić.... Ma vi ste najveci lopovi, uzimate za ogromne plaće, Boss odijela, ali uzeti čovjeku 20 kn od apsolutnih 60 je sramota i \"boli me briga hoće li krepat samo da bi ja isao na ljetovanje, vrijedjao ljude na trajektu i onda slavno pao u nesvijest zar ne Družijaniću...

Komentiraj...
Vidi sve komentare