To je to što me zanima!

'Mirovine nećemo rezati, a u SAD se nismo došli zadužiti'

Ministar financija Boris Lalovac kazao je da će američki stručnjaci našoj Poreznoj upravi pomoći u uspostavi novog sustava protiv utaje poreza i prevara
Vidi originalni članak

Ministar financija Boris Lalovac u Dnevniku HRT-a kazao je da će američki stručnjaci našoj Poreznoj upravi pomoći u uspostavi novog sustava protiv utaje poreza i prevara. 

- Naš se državni odvjetnik sastao s čelnim ljudima američke porezne uprave (IRS). Oni će u studenom doći kao pomoć našoj poreznoj upravi u uspostavi novog sustava protiv utaje poreza i prevara, kazao je.

Lalovac i potpredsjednik Vlade Branko Grčić trenutno su u posjeti Washingtonu zbog glavne skupštine MMF-a i Svjetske banke. 

- U SAD-u smo obavili vrlo kvalitetne razgovore s investitorima, nismo se došli zaduživati. Posjetili smo američko ministarstvo financija, a naš se državni odvjetnik sastao s čelnim ljudima američke porezne uprave - kazao je Lalovac i dodao kako je MMF-u i EK naglasio da Vlada ne namjerava rezati mirovine.

- Rekli smo im da u mirovine nećemo dirati, jer su one u Hrvatskoj preniske. Neće biti linearnog rezanja plaća nego će svaki ministar u svojem resoru vidjeti koliko može napraviti - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • niksonvkci89 15.10.2014.

    Dokle cete vise trositi i vozati se tamo vamo.Ako niste otisli po novac onda ste ga vjerovatno pokrali i odnijeli na sigurno

  • leoirex 12.10.2014.

    Zašto sve to nije riješio i dogovorio naš "sposoban" premijer sa ekipom s kojom je bio u Americi?

  • IvieHill 12.10.2014.

    Medu prvih 10 smo zemalja za los zivot u svijetu, zajedno sa zemljama iz zapadne Afrike. Ma fuj, cijeli se svijet izvukao iz recesije, mi cemo u njoj biti jos 50 godina. Nas porez je dokaz da imamo nesposobnu vlast. Nemaju pojma sto rade, kradu i ostecuju zemlju a mi to moramo platiti. Odvratni beskicmenjaci i glupani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare