To je to što me zanima!

Mišetić odgovorio Karamarku: Koliko košta jedna arbitraža?

Nedugo nakon što je Tomislav Karamarko objavio svoj status na Facebooku, na Twitteru se oglasio Luka Mišetić, partner u odvjetničkom uredu koji Hrvatsku zastupa u arbitraži
Vidi originalni članak

Nedugo nakon što je Tomislav Karamarko objavio svoj status na Facebooku, na Twitteru se oglasio Luka Mišetić, nekadašnji odvjetnik generala Ante Gotovine, ujedno i partner u odvjetničkom uredu Squire Patton Boggs, koji je Hrvatska odabrala kao zastupnika u arbitražnom postupku.

Mišetić je, očito se referirajući na Karamarkovu tvrdnju, napisao:

- Koliko košta jedna prosječna međunarodna arbitraža? Koliko bi dvije iznadprosječne arbitraže? Objektivan studij - napisao je Mišetić i dodao link na kojemu sve jasno piše:

- Prosječni troškovi tužitelja su 4.437.000 dolara, a tuženika 4.559.000 dolara (to se odnosi za naknade za rad i troškovi pravni zatsupnika, vještaka i svjedoka)

- Prosječni troškovi Arbitražnog suda kreću se između 750 i 850 tisuća dolara

- Prosječan iznos odštetnog zahtjeva iznosi 491.656.000 dolara, a prosječan iznos dodijeljene odštete (u slučaju odluke u korist tužitelja) je 76.331.000 dolara.

- Izgledi da će odluka ići u korist tužitelja je 41 posto.

Podsjetimo, prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarako napisao je u četvrtak na svom Facebook profilu kako se zbog medijskog linča njegove obitelji i njega osobno odlučio izuzeti iz svih procesa koji podrazumijevaju donošenje bilo kakvih odluka o Ini sve dok Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ne odluči o zahtjevu koji mu je uputio.

Upozorio je kako u slučaju nepovoljnog ishoda arbitražnih postupaka Hrvatskoj prijeti šteta koja se broji u milijardama kuna. Karamarko je naveo i kako nije  zanemariv podatak kako svake godine skupo plaćamo i odvjetničko društvo koje zastupa Republiku Hrvatsku u tim postupcima.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • Burger_1 13.05.2016.

    Misetic bi trebao ponuditi Oreskovicu jedan objektivni studij o vladaj na gradjevina.

  • ina67 13.05.2016.

    Jedno je sigurno da su se Mađari veselili promjeni vlasti, izgleda da im je prošla vlada bila ipak tvrd orah.

  • KAJBUM_1 13.05.2016.

    Eto vidite tko izvlači veliki novac iz Hrvatskog proračuna Odvjetnici koji su zaposleni vječno na teret Hrvatskog Proračuna i Hrvati koji moraju plaćati te troškove jer su im Korumpirani ko Ivo Sanader nanijeli ogromnu štetu i prevaru a sada mi moramo voditi tu neke Arbitraže i sporove na sudu a Odvjetnici nam šalju račune i tako mi prolazimo za vjere vjekovima jer smo izabrali one koji nam lažu i varaju a u isto vrijeme izvlače velike novce koje im Hrvatski Obračun plati da sjede u Vladi . Dobro am je propovjedao nas Hrvatski velikan Dr.Stjepan Radić da bi Hrvatska došla na zelenu granu Hrvatska se treba riješiti tih Birokrata kriminalaca koji žive na teret Hrvatskog Proračuna a Hrvatski narod to sve mora plaćati. Dakle mi svakog dana imamo novih problema pa zar nismo sposobni da se trgnemo i izbacimo te Birokrate kriminalce varalice Krvopije iz naših ledja i izaberemo prave ljude koji će se boriti za Hrvatske Interese a ne da nam se tu serviraju neke arbitraže i sudovi koji koštaju veliki novac da bi Odvjetnici bili imali zauvjek posla da rijesavaju probleme koji su nastali po tim ljudima koji šumama obećali brda i doline a ispalo je obrnuto . Dosta nam je svega toga nadajmo svoje tudje nećemo i nije nam potrebno nikakvih asocijacija EU i NATO da nebi trošili za ono kaj nam nije potrebno jer možemo sami bolje bez onih koji prave svjetske probleme da bi narod bio rob za vjekova .Sa gospodom imati posla je veliki problem kak i vidimo koliko nas privređuje a koliko ih rad

Komentiraj...
Vidi sve komentare