To je to što me zanima!

Misionari iz Amerike peru aute da ispune svoj zavjet

Zagreb: Mladići su naoružani spužvama, kantama i šlaufom besplatno glancali aute. Vlasnike su pak poslali u obilazak mormonske crkve na Jarunu...
Vidi originalni članak

Mladić s natpisom “Besplatno pranje auta!” dočekivao je u subotu na zagrebačkoj Horvaćanskoj cesti ispred Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana vozače automobila. Skakao je i veselo im mahao. Mnogi su se samo nasmijali. Ipak, neki su pristali na pranje. Iza crkve dočekala ih je skupina misionara iz Amerike i Kanade. Naoružani spužvama, kantama i šlaufom, glancali su aute. Dok su oni prali, vlasnike vozila uputili su u razgledavanje mormonske crkve koja je otvorena u svibnju ove godine.
- Željeli smo nekako pomoći ljudima i biti im na usluzi, a ove ideje slučajno su se sjetile sestre misionarke. U dva sata imali smo tek šest automobila. Nije nam teško. Dok peremo automobile, usput se dobro zabavljamo. Nema znoja - rekao je Walter B. Mason (20), koji je u Hrvatsku došao na dvije godine. Svakih nekoliko mjeseci seli se i živi u drugom gradu. Ima potpuno ispunjen dnevni raspored. Ustaje već u 6.30, a nakon vježbe i doručka odlazi na ulice ili ide s drugim mladićima od stana do stana. Razgovaraju s ljudima i upoznaju ih s Evanđeljem. Ipak, najteže mu je bilo naučiti hrvatski. Osim ove jednodnevne akcije, u crkvi organiziraju i stalne. Primjerice, imaju nastavu engleskog i francuskog jezika na koju mogu doći svi bez obzira koje su vjere.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mrlinjo 20.09.2009.

    izostavili ste ,,,,s nasom pitkom vodom,,,

  • smoker35 20.09.2009.

    sve što nije u hrvatskoj je izmišljena sekta...zanimljivo...oni bar peru aute i nude neke sadržaje-a bozanićevi nama peru lovu-meni se čini da je hr katolička crkva izmišljena sekta-tako se ponaša

  • user_23467 20.09.2009.

    Ajde ne pričajte o nečemu o čemu ništa ne znate. Nisam vjernica, ali sam upoznala Mormone. To su nevjerojatno dragi, dobri i ugodni ljudi. I nemaju veze s nekim ludim sektama jer sve što čitaju i propovijedaju je isto kao u katoličkoj crkvi, i Biblija je ista, samo je malo drugačije koncipirana služba i hijerarhija u crkvi i to je to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare