To je to što me zanima!

Mislili da je ubod komarca: U nosu mu raste rijedak tumor

Liječnici su utvrdili kako 11-godišnji Matthew ima rijedak tumor u nosnici koji godišnje u Velikoj Britaniji dobije tek desetak ljudi. Intenzivnom terapijom liječili su ga u Oklahomi
Vidi originalni članak

Ono što je na nosu 11-godišnjeg školarca Matthewa Kirka isprva izgledalo kao ubod komarca zapravo je bio rijedak smrtonosni tumor. Dječak iz Velike Britanije je isprva mislio kako ga je tijekom odmora u Menorci ugrizao komarac, no nakon što mu je jedna strana nosa nezaustavljivo rasla i postala duplo veća od druge roditelji su ga odveli u bolnicu.

Liječnici su utvrdili kako Matthew ima rijedak tumor u nosnici koji godišnje u Velikoj Britaniji dobije tek desetak ljudi. Kvrgu je zapravo izazvao aveolarni rabdomiosarkom, tumor vezivnog tkiva, piše Daily Mail. 

Oteklina je rasla sve do ispod desnog oka te zahvatila i usnu pa su liječnici morali izmisliti alternativnu terapiju kako dječaku ne bi oštetili vid. Kirkovi su liječenje specijalnom terapijom nastavili u Oklahomi. Intenzivna terapija trajala je devet tjedana, a konačnu kuru kemoterapije Matthew je primio u Velikoj Britaniji i sada je konačno zdrav. 

- Liječnici su isprva mislili kako je riječ o bakterijskoj infekciji, ali kad smo saznali da je tumor, šokirali smo se. Skupili smo novac i odletjeli u Ameriku. Terapija je bila vrlo jaka i po licu je imao opekline. Bilo je teško, ali je to bio jedini način da spasimo svojeg sina - kazali su roditelji Joanne i Niel Kirk.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • xnet0822 30.04.2016.

    Tako ti i treba kad kopaš nos

  • meliemil 27.04.2016.

    No pa da vidimo kako ć to ispasti! Koga je tko potplatio!

  • Diplomac Vaso 26.04.2016.

    Komarci niti grizu niti pikaju niti ubadaju. Obratite se njihovim ženkama za više info. Do kada ćemo mi muški biti za sve krivi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare