To je to što me zanima!

Mislite li prestati pušiti ili ćete ipak plaćati kazne?

Isplati li se uopće nastaviti pušiti s obzirom na novac koji smo do sada potrošili na cigarete, s obzirom na zdravlje? Može li nam Zakon pomoći?
Vidi originalni članak

Pušač koji dnevno popuši jednu kutiju cigareta prosječne cijene od 15 kuna, u 20 godina 'sprži' 110.000 kuna. Popuši, dakle, jedan pristojan automobil! Uskoro nam dolazi i zakon kojim će nam Vlada zabraniti pušenje na javnim mjestima. Svi oni koji će kršiti zakon, a inspektori ih uhvate, mogli bi platiti i globu od 1000 kuna. Isplati li se uopće nastaviti pušiti ako u obzir uzmemo novac koji smo do sada potrošili na cigarete, novac koji bismo mogli uštedjeti prestavši kupovati cigarete, a na kraju krajeva (ondnosno na početku svega) u pitanju je naše zdravlje. Treba li se zbog toga boriti za navodni užitak koji nas ubija?
S druge strane, hoće li Zakon naštetiti ugostiteljima? Hoćete li uopće imati želju sjesti u kafić ako uz kavu ne možete zapaliti cigaretu? Mislite li prestati pušiti i zbog čega, novca ili zdravlja? Ili možda ne dozvoljavate nikome, pa ni Vladi, da vam ograničava slobode? Hoće li nam ovaj zakon štetiti ili koristiti?

Idi na 24sata

Komentari 19

  • MAJSTOR MIRO 19.06.2008.

    Pa svaka im čast.Po toj njihovoj teoriji ja sam čovjek koji manje vrijedi, od jednog alkoholičara,po toj njihovoj teoriji ja sam čovjek drugog reda a radim u istoj državi,i radim za novce koji su manji i od državnog prosjeka, ja da im plačam kaznu.Ne,dobijem li kaznu drage ću je volje odraditi u zatvoru,a na njima mi je da mi osiguraju prostor za pušenje u zatvoru,tako da si mogu popušiti još koju cigaretu na račun naše \"nekorumpirane\" i \"pravedne\" države.

  • user_23600 18.06.2008.

    Neću prestati pušiti,,,kazne ću skupljati a neću ih platiti......

  • loly0 17.06.2008.

    aja boli glava od ove nase vlade, sta ce jos izmislit??? hvala bogu ja ne pusim ali ima neki koji nece moc izdrzat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare