To je to što me zanima!

Misteriozna smrt mladića u Sarajevu 2016. nije prouzročena prometnom nesrećom

Vrhovni sud Federacije BiH u utorak je pravomoćno oslobodio dvojicu muškaraca optuženih za misterioznu smrt mladića Dženana Memića koji je pod nerazjašnjenim okolnostima smrtno stradao u Sarajevu 2016.
Vidi originalni članak

Na ovaj je način u ponovljenom postupku i nakon dvije žalbe konačno odbačena teza tužiteljstva Sarajevske županije kako su Memićevu smrt prouzročile ozljede koje je navodno zadobio u prometnoj nesreći kada ga je udario kombi u kojemu su bili rođaci Ljubo i Bekrija Seferović a cijeli je slučaj dobio novi zaplet.

Ta je optužnica za članove obitelji Memić od samog početka bila sumnjiva i neutemeljena a oni tvrde da je Dženan zapravo ubijen te da se tvrdnjama o prometnoj nesreći pokušalo prikriti zločin i zaštiti ubojice.

Komentirajući konačnu presudu optuženima za izazivanje prometne nesreće Arijana Memić, sestra pokojnog mladića, kazala je kako je na ovaj način pobijeđen korumpirani sustav.

ODGOVORE TRAŽE GODINAMA Mladić u BiH preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima: Uhitili njegovu bivšu djevojku

Kao glavnog krivca za vođenje istrage u krivom pravcu imenovala je nekadašnju glavnu županijsku tužiteljicu Dalidu Burzić koja je u međuvremenu napredovala u karijeri i postavljena je za sutkinju Suda BiH.

"Dalida Burzić mora biti uhićena", kazao je novinarima Dženanov otac Muriz dodajući kako je sada na redu privođenje ubojica i njihovih pomagača.

Članovi obitelji Memić ranije su podnijeli kaznenu prijavu Tužiteljstvu BiH protiv niza osoba koje sumnjiče za prikrivanje dokaza i pomoć počiniteljima nakon kaznenog djela.

Nakon višemjesečne istrage podignuta je optužnica za ta kaznena djela protiv pet osoba koju je ranije ovog mjeseca potvrdio Sud BiH.

Za udruživanje u organiziranu kriminalnu skupinu koja je ometala istragu i prikrivala dokaze optuženi su bivša Dženanova djevojka Alisa Mutap, njen otac Zijad Mutap te dvojica djelatnih policajaca, uključujući nekadanjeg načelnika prometne policije MUP-a Sarajevske županije Hasana Dupovca.

SLUČAJ IZ 2016. Sarajevo: Policija provela raciju u Hitnoj pomoći, traži dokaze o misterioznoj smrti mladića(22)

Slučaj nerazjašnjene smrti Dženana Memića kao i Davida Dragičevića iz Banje Luke temeljito su uzdrmali ionako slabo povjerenje u pravosuđe u BiH a članovi obitelji dvojice mladića već godinama vode zajedničku borbu uvjereni kako korumpirani sustav uz političko zaleđe štiti ubojice njihove djece.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare