To je to što me zanima!

Mjere se pomaci i pukotine na spomeniku Slavoluk Sergijevaca

Postavljanje mjerača je bilo najavljeno još početak mjeseca, ali je odgođeno zbog loših vremenskih uvjeta. Ovakva analiza provedena je prije 25 godina, a tada je bilo utvrđeno da je struktura stabilna
Vidi originalni članak

U utorak 23. veljače, u jutarnjim će satima na poznati pulski spomenik iz rimskog doba Slavoluk Sergijevaca, biti postavljeni mjerači pomaka kako bi se utvrdilo postoje li značajna strukturna pokretanja pukotina i spojeva ovog spomenika nulte kategorije. 

Postavljanje je bilo najavljeno još početak mjeseca, ali je odgođeno zbog loših vremenskih uvjeta. Ovakva analiza provedena je prije 25 godina, a  tada je bilo utvrđeno da je struktura stabilna, pa je stoga ponavljanje istoga sada zaista opravdano. 

S obzirom na važnost i stanje spomenika ovakva je mjerenja neophodno redovito ponavljati u okviru stalnog nadzora, a kako saznajemo mjerenje pomaka vršit će Građevinski fakultet u Rijeci.

Vrijednost zahvata iznosi 45.000 kuna, a za potrebe postavljanja mjerača bit će montirana i pomična skela čija vrijednost iznosi još dodatnih 14.375 kuna.
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare