To je to što me zanima!

Mjesecima zvao Zagrepčanina, prijetio da će nauditi njemu i obitelji. Izvukao 21.000 eura

Osumnjičeni muškarac je izrečenim prijetnjama kod oštećenog izazvao osjećaj straha i osobne ugroženosti za vlastiti život i živote članova obitelji
Vidi originalni članak

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje, kako javljaju, nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Iznuda' na štetu 40-godišnjaka.

SAVJETI U SEZONI GRIJANJA Policija upozorava: 'Provjerite dimnjake i uređaje za grijanje! Veća je opasnost od trovanja'

Sumnja se da je, s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, od kolovoza pa do početka prosinca 2023. godine, učestalim telefonskim pozivima prijetio oštećenom 40-godišnjaku govoreći da će nauditi njemu, ali i članovima njegove obitelji.

- Na taj je način prisilio oštećenog da mu na ime nepostojećeg dugovanja u više navrata uplati novac. U određenim je situacijama tražio i da mu novac da u gotovini osobno, a dok je kao razlog dugovanja navodio da se radi o troškovima vezanima uz kupovinu osobnog automobila kojeg je oštećeni trebao kupiti od osumnjičenog, ali koja u konačnici nije realizirana - javlja policija. 

Osumnjičeni muškarac je izrečenim prijetnjama kod oštećenog izazvao osjećaj straha i osobne ugroženosti za vlastiti život i živote članova obitelji.

NIJE IMAO NI DOKUMENTE Pijan omalovažavao policajce u Požegi i vikao. Odbio i alkotest
 
- Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 21.200 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici - izvijestili su iz policije. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • liliZG2.0 08.12.2023.

    da ovaj 40godišnjak nema putra na glavi , ne bi mu mogao iznuditi niti centa jer bi ga dotični odmah prijavio policiji i angažirao odvjetnika za tužbu uznemiravanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare