To je to što me zanima!

Mlađahna finska premijerka je partijala do zore, a trebala se testirati i izbjegavati kontakte

Sanna Marin (36), bila je u noćnom klubu u Helsinkiju. Službeni telefon ostavila je doma. Na njega su joj stigle poruke da se ode testirati i da izbjegava kontakte jer joj je kolega zaražen
Vidi originalni članak

Sanna Marin (36), najmlađa finska premijerka u povijesti, ispričala se građanima nakon što su procurile fotografije kako partija u noćnom klubu u Helsinkiju. 

U subotu navečer kontaktirao ju je državni tajnik kako bi je obavijestio o pozitivnom rezultatu testa ministra vanjskih poslova, Pekka Haavista. 

U Finskoj je pravilo da onaj tko je u potpunosti cijepljen ne mora ići u karantenu, pa je premijerka nakon obavijesti ostavila telefon doma i izašla.

Tek je u nedjelju shvatila da je primila i dodatne instrukcije kao što su izbjegavanje kontakta s drugim ljudima i testiranje na Covid- 19.

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Italija primijenila 100 milijuna doza cjepiva protiv covida-19

- Trebala sam pametnije razmisliti u subotu navečer - napisala je Marin na Facebooku.

- Stvarno mi je žao.

Fotografije iz kluba podijelio je tabloid Seiska, a na njima se jasno vidi premijerka u ranim jutarnjim satima u nedjelju.

Marin je za televiziju Yle u srijedu rekla da je obavila testiranje u nedjelju i ponedjeljak te da je na oba testa bila negativna. Dodala je i da razumije zašto su državnim službenicima potrebne strože mjere od onih koje imaju građani.

VRIJEDI SAMO ZA CIJEPLJENE Austrija izlazi iz lockdowna, danas dogovorili sva pravila

Marin nije jedina premijerka nordijskih država koja je izazvala bijes u ljudima zbog nepoštivanja mjera.

Norveška premijerka Erna Solberg kažnjena je s 20 000 norveških kruna jer je organizirala rođendansku zabavu za 13 osoba u veljači, unatoč zabrani okupljanja više od 10 ljudi, prenosi Fox News.

Visoki švedski dužnosnik, Dan Eliasson, je ranije ove godine podnio ostavku nakon putovanja na Kanarske otoke svojoj kćeri. U Sjedinjenim Državama, predsjednica Predstavničkog doma Nancy Pelosi, posjetila je prošle godine frizerski salon iako su takve vrste sastanaka na zatvorenom bile zabranjene, a guverner Kalifornije Gawin Newsom također se prošle godine našao na udaru kritika nakon što je jeo vani u otmjenom restoranu doline Napa, unatoč strogim mjerama izolacije u njegovoj državi.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • bezeveze 14.05.2022.

    Aj ova se bar ispricala, nas bi reko "Pa kaj? to je sve po zakonu."

  • ZG - KAJ 10.12.2021.

    Jel udata....

  • Old Kresoje 09.12.2021.

    Partijala, a šta je trebala sa motorkom ići u šumu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare