To je to što me zanima!

Mladi i stari odaju počast Titu i 29 god. nakon smrti

Titu su odali počast i u ostalim državama bivše Jugoslavije. Najviše ih se okupilo u Beogradu. Svi su zaključili kako je za vrijeme Tita život bio bolji
Vidi originalni članak

Kumrovec je posjetilo oko 200 štovatelja lika i djela Josipa Broza Tita. U 15 sati pred njegov spomenik položili vijence i tako obilježili 29. obljetnicu njegove smrti. Titu su odali počast i u ostalim državama bivše Jugoslavije. Najviše ih se okupilo u Beogradu. Ondje su i mladi i stari zaključili kako je za vrijeme Tita život bio puno bolji.
- Bio je i bit će najbolji predsjednik, koji je ikada postojao - zaključio je jedan Titov obožavatelj za srpsku televiziju B92. U čast pokojnom predsjedniku Socijalističke Jugoslavije u beogradskom su Muzeju povijesti Jugoslavije izložili brojne Titove portrete te štafete, koje mu je narod nosio na poklon. Prikazivali su i arhivske snimke s Titom. Josip Broz Tito je Jugoslavijom vladao 35 godina. Umro je 4. svibnja 1980. u Ljubljani. Tri dana poslije su ga pokopali u Kući cvijeća na beogradskom Dedinju.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • elenora 05.05.2009.

    tito ovo,tito ono..tito nije ništa drugo već jedno veliko đubre koje je haralo(hodalo)po ovoj zemlji i hvala Bogu da ga više nema kao ni njegove politike.Sad smo kao u banani...ma mogu si mislit kako ste u banani.Da jeste nebi ste imali ni internet,mob.satelitske,auta koja vozite a kukate kako nema za benzina.......tko je ovdje u banani ili u dugu,taj nebi trebao ni ostavljati komentare,već bacit računalo kroz prozor,mobitele,satelitske,kupit si jednog fićega i živjet će sretno i zadovoljno u titinoj sjeni....

  • ana katarinja 05.05.2009.

    Marin32 moram ti objasniti kakvo je to bilo vrijeme, jer paušalno ne volim objašnjavati. Imali smo jednu robu za nedjeljnu misu, jednu za u školu i treću za kući, masline čišćenje itd i ne daj Bože da je nedjeljompadala kiša, nije bilo sušare. A što se tiče stanova, kuća, i kredita, njih su mogli doit samo podobi, po partijskoj liniji, ili drugih nacionalnosti. Moj otac je uvijek bio ispod crte, a sam je radio i bilo nas je četvero djece uškoli. Imala sam i ja rodbinu partijce koji su išli i na zimovanja i na dočeke Novih godina dok smo mi imali crno bijelu tv kojoj je bježala slika. Ti isti nisu imali niti srednju školu a bili su sekretari, direktoriitd a zemlje im nikada nisu nacionalizirali. Dječiji doplatak nisi mogao dobit jer si imao 10 maslina. Taman su ti toliko ostavili. Hvala Bogu 90- te mi vratili mojih 80 stabala.

  • slama 05.05.2009.

    nije svakome bilo bolje za tita,a to kaj se sad krade šta je bila nacionalizacija,ma ajde mulci mrak te progutao samo da si reko pol ovog šta mi tu sad pišemo.sigurno ga ne veličaju hrvati..

Komentiraj...
Vidi sve komentare