To je to što me zanima!

Mladi nacisti skupljali slike Hitlera i lijepili ih u albume

Kao što djeca danas kupuju sličice nogometaša i lijepe ih u album to su činili i nacisti. Album sa 138 fotografija Hitlera u četvrtak će ponuditi na dražbi
Vidi originalni članak

Album sa 138 fotografija Hitlera u razdraganom, veselom i opuštenom raspoloženju bit će u četvrtak ponuđen na dražbi u britanskom Ludlowu. Slike, koje su sa strašću skupljali članovi Hitlerove mladeži 1936. godine, prikazuju Führera kao vrlo moćnog vladara, ali i njegovu nježnu stranu. Na mnogim je slikama prikazan kako se igra s djecom, a sve to zbog nacističke propagande koja je silom htjela da se Adolf Hitler svidi ljudima.
- Album je funkcionirao tada kao što to čine današnji u koje se lijepe slike nogometaša. Žestoki nacisti kupovali bi u posebnim trgovinama Hitlerove slike i lijepili ih u taj album - priča Richard Westwood-Brooked iz aukcijske kuće Mullock's.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • marin.0202 02.02.2009.

    Onaj Engleski ministar pozivada u Hrvarskoj ima rasizma i Fasitickih tendencija a sami kupuju nacisticku propagandu i rasparcaju tu istu jos ana aukcijama. Englezi se stvarno rade Englezima.

  • user_28544 28.01.2009.

    Kad će te narode naučit da židovi glume žrtvu, 70% je izmišljeno!

  • ILUZIJA 28.01.2009.

    kome treba ta bolesna rugoba?

Komentiraj...
Vidi sve komentare