To je to što me zanima!

Mladić (20) planirao napad u Dallasu i dobio 24 godine zatvora

Člana Al Qa'ide Hosama Smadija su u svibnju ove godine osudili na doživotni zatvor. Kaznu su mu smanjili. Rekao je da se srami svojih postupaka i da je Al Qa'ida zla
Vidi originalni članak

Hosama Smadija (20) iz Jordana koji je isplanirao eksploziju nebodera u Dallasu osudili su na 24 godine zatvora. Sudu je rekao kako se srami svojih postupaka te se odriče Al Qa'ide. Osudili su ga u svibnju ove godine na doživotni zatvor, ali su mu kaznu smanjili.

- Užasno se sramim onoga što sam učinio. Jako mi je žao za sve. Ne bih mogao živjeti normalno da sam slučajno koga ozlijedio - rekao je Hosam na sudu. Također je rekao kako su Osama bin Laden i članovi Al Qa'ide zli ljudi. Ispričao je da se do nebodera u rujnu prošle godine dovezao kamionom u kojem je bio eksploziv te se odmaknuo dalje kako bi promatrao eksploziju. Došao je na vrh zgrade te je nazvao s mobitela broj kojim je trebao aktivirati detonaciju. Umjesto toga, nazvao je slučajno agente FBI-ja koji su ga pronašli na krovu te ga uhitili. Sutkinja Barbara Lynn poručila je Hosamu da se sjeti svih ljudi u tom neboderu koji su mogli poginuti. Dok su mu čitali presudu nije se pretjerano uznemirio, a sutkinja mu je dopustila i da provede dva sata s obitelji prije nego su ga prevezli u zatvor, piše Daily Mail. Zatvorski liječnik mladiću je navodno dijagnosticirao šizofreniju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare