To je to što me zanima!

'Mladić iz Rapca koji je pozvao na ubijanje nije nikad bio član'

Na videu na engleskom jeziku govori 'Volim ubijati', 'Mislim da ću nekoga ubiti'. Kasnije je rekao da je htio 'pomoći praktikantima koji prolaze kroz sličnu fazu'
Vidi originalni članak

Mladić iz Rapca, na YouTubeu je objavio video kojim poziva na ubojstvo. Poruke uznemirujućeg sadržaja objavio je i na Facebooku. U snimci govori na engleskom jeziku te neprestano ponavlja 'Volim ubijati, mislim da ću nekoga ubiti'. Snimku je sam korisnik maknuo s YouTubea nakon što se o njoj počelo pisati u medijima. U sve se umiješala i istarska policija koja je u utorak pokrenula istragu. 

No, autor uratka nije mogao dugo šutjeti te se umiješao u raspravu o njegovom videu na jednom portalu. Opravdavajući sebe napisao je kako je objavio video jer je htio 'pomoći drugim praktikantima koji prolaze kroz sličnu fazu u duhovnom životu', piše Glas Istre.  

Navodno mu se u snu ukazalo 'sveto ime' i oslobodilo ga unutarnje borbe između dobra i zla.

- Nakon godina potiskivanja svojih istinskih osjećaja, prva stvar koja se javi kad se oslobodite je ljutnja i gnjev. I to je ono što sam doživio u tom trenutku. Možda sam se izrazio pregrubim rječnikom - pojasnio je mladić u svom komentaru.

U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom policija je mladića prevezla na Odjel psihijatrije Opće bolnice u Puli gdje je i zadržan, piše iPress.

Vaišnavska vjerska zajednica dematira da je mladić njihov član

Mediji su javljali da je mladić član Hare Krišne, no iz te vjerske zajednice to odlučno opovrgavaju. U Istri postoji registrirana podružnica naše zajednice ali ova osoba nije nikome poznata, niti postoji naš član iz Rabca - navodi se u priopćenju. Takvi stavovi nisu u skladu s vaišnavskim Hare Krišna životnim nazorom koji se temelji na ljubavi i toleranciji i posebice nenasilju. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • đakovo 18.12.2011.

    kaki psihijatar.. odma štrik oko vrata...

  • VVZ U RH 16.12.2011.

    Vaišnavska Vjerska Zajednica u RH – Službeni iskaz Mladić iz Rapca nije član VVZ u RH, odnosno ne pripada članstvu Međunarodnog udruženja za svjesnost Krišne. VVZ u RH je hrvatskim zakonom priznata vjerska zajednica. Podučava znanje o Bogu i našem odnosu s Njim na temelju Bhagavad gite i drugih vedskih spisa. Naš svjetonazor baziran je na istinoljubivosti, toleranciji i nenasilju (ahimsa) koje je prošireno na sva živa bića.

  • user_125528 15.12.2011.

    Eto sto se dogadja kad se psihicki nestabilna osoba uvuce u neka vjerovanja! Sreca da nije nekog ubio i rekao da mu je to naredio taj glas koji mu se objavio u snu!! A da je u americi taj bi bio Guru 100%!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare