To je to što me zanima!

Mladić kojeg su zlostavljali u školi postao je najkrojač

Mate Klobučar je u ožujku prekinuo redovno školovanje jer su ga drugi učenici zlostavljali. Sada je postao najbolji učenik krojač u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Mate Klobučar, najbolji učenik Obrtničke škole u Sisku, koji je zbog nasilja vršnjaka odustao od redovnog školovanja, postao je najbolji učenik krojač u Hrvatskoj. Mate je podsjetimo, početkom ožujka napustio školu jer su mu se vršnjaci, budući da je bio jedini dečko u razredu krojačica, rugali. Škola je Mati ipak omogućila da položi završne ispite za koje se sprema kod kuće. Na nedavno održanom državnom natjecanju učenika krojača u Srednjoj školi za dizajn, kožu i tekstil u Zagrebu Mate je pobijedio u konkurenciji od 14 najboljih đaka. Osvojio je zlatnu medalju i diplomu državnog prvaka te vrlo vrijedan šivaći stroj, piše Slobodna Dalmacija.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • bellaUna 14.04.2010.

    Baš me razveselio ovaj članak i pridružujem se stavu da je sramota i nebuloza da najbolji učenik napušta školu, a zlostavljači ostaju!

  • svi_smo_doma 14.04.2010.

    Mora biti da su komentatori većinom vrlo mladi ljudi jer bi inače znali da je u prošlom stoljeću i prije postojalo zanimanje \"krojač za muškarce\" iliti šnajder, a za žene su šivale krojačice tj. švelje. Gradska gospoda su obavezno imala po nekoliko odijela šivanih po narudžbi kod majstora. I uvjeravam vas da nisu bili homići...

  • 14.04.2010.

    Tako me ovaj članak razveselio!!!! Nego, njega su istjerali iz škole jer nije imao nigdje nikoga na položaju, a kretene su ostavili jer su nečiji sinovi, rođaci, kumčad.... Sramota da nemre bit\' veća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare