To je to što me zanima!

Mladić plivao 4 sata, našli ga iscrpljenog u blizini stijena

Voditelj ophodne brodice Valdi Bubić i mornar Tomislav Subota u 16.55 sati krenuli su iz Fažanskog akvatorija prema pulskoj plaži. Na moru su bili jak vjetar i jake struje
Vidi originalni članak

Djelatnici pomorske policije u Puli su u subotu u poslijepodnevnim satima spasili iz mora maloljetnog Mađara koji je u moru proveo preko četiri sata. 

Policija je u 16.25 sati dobila dojavu 48-godišnje Rumunjke da je njen maloljetni sin, mađarski državljanin, oko 13 sati otišao plivati na pulsku plažu Saccorgiana te da se još nije vratio. Budući da je mladić i prethodnih dana plivao sat do dva, roditelji se nisu odmah zabrinuli, no kako je vrijeme odmicalo, shvatili su da nešto nije u redu te su obavijestili policiju.

Pulska policija odmah je uputila nekoliko svojih djelatnika, koji su zajedno sa spasiocima započeli pretraživati obalni dio. Budući da je turist već duže vrijeme bio u moru te je svaka minuta bila bitna, angažirano je i policijsko plovilo.

Voditelj ophodne brodice Valdi Bubić i mornar Tomislav Subota u 16.55 sati krenuli su iz Fažanskog akvatorija prema pulskoj plaži.

- Na moru su bili jak vjetar i jake struje, no do lokacije smo došli za dvadesetak minuta te smo odmah započeli potragu. Ubrzo smo, nakon svega pet minuta, oko 70 metara od obale, u blizini Zlatnih stijena, uočili mladića - ispričao je policijski službenik Bubić. Mladić je plivao dezorijentirano između uvala Soline i Saccorgiana te je već bio umoran i pothlađen pa su mu policijski službenici pomogli da se popne na službeno plovilo i krenuli su s njim prema Riječkom gatu.

Odmah su ga osušili i ugrijali dekom te su mu dali vodu i ohrabrili ga napomenom da će se uskoro susreti s roditeljima.

- Na Riječkom gatu čekali su nas Hitna i roditelji koje su tamo dovezli naši kolege iz Policijske postaje Pula. Majka nam je sva u suzama zahvaljivala što smo joj pronašli sina i što je sve u redu - rekao je policijski službenik Subota i istaknuo kako smatra da su on i njegov kolega samo radili svoj posao, no drago im je da je ova potraga uspješno završila i da su mladića predali u ruke roditeljima. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • jabuka5 25.08.2018.

    hvala Bogu i dobrim hrabrim ljudima ....

  • Forrest Gump 20.08.2018.

    ja ovo majkemi ne razumijem... spasili ga čak 70m od obale??? STVARNO? ČAK toliko??? pa dečko to prepliva u par zamaha... ma kakvo spašavanje, dečko je vjerojatno bio na proplivavanju, mamica se prestravila zbog vremena, a ekipa s čamca je morala napisat dramu u izvještaj da bi opravdali spašavanje - 70m od obale ;)

  • 1runner 19.08.2018.

    Izdržljiv mali

Komentiraj...
Vidi sve komentare