To je to što me zanima!

Mladić u Kuterevu je sam sebi podmetnuo i aktivirao bombu?

Antonijo Vukelić (20) koji je tvrdio da je u subotu jedva spasio život uslijed aktiviranja bombe, uhićen je i osumnjičen da je upravo on podmetnuo i aktivirao ručnu bombu
Vidi originalni članak

Obrat u slučaju podmetanja bombi u Kuterevu. Mladi Antonijo Vukelić (20) koji je tvrdio da je u subotu jedva spasio život uslijed aktiviranja bombe, za koju je tvrdio da mu je podmetnuta ispod panja u njegovoj drvarnici, uhićen je i osumnjičen da je upravo on podmetnuo i aktivirao ručnu bombu. Osim toga policija ga sumnjiči i da je počinio kazneno djelo lažne uzbune. Policija je tijekom ponedjeljka izvršila pretres njegove obiteljske kuće, a mladića uhitila.

POGLEDAJTE VIDEO:

  Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Zbog osnova sumnje da je 20-godišnjak iz Kutereva počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo lažne uzbune on je uhićen i tijekom dana bit će doveden pritvorskom nadzorniku Pu ličko senjske, a kaznena prijava će biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Sumnjiči ga se da je 22. listopada oko 17 sati u drvarnici obiteljske kuće u Kuterevu, postavio i aktivirao ručnu bombu, nakon čega je posredstvom druge osobe lažno obavijestio policiju da je nepoznati počinitelj postavio ručnu bombu u drvarnici obiteljske kuće - priopćila je Pu ličko senjska

U policiji dodaju da osumnjičenog mladića za sada ne mogu dovesti u svezu podmetanja bombe njegovu sumještaninu Nikici Ostović koji je uslijed aktiviranja bombe poginuo, no istražuju i tu mogućnost. Mještani Kutereva su prestrašeni jer ne znaju što se događa u dosad mirnom i složnom naselju. Nitko od njih zbog straha nije htio javno komentirati događaje no svi su potvrdili da se boje.

- Strah nas je, kako nas neće biti strah. Po noći zaključavam vrata i više niti ne izlazim van. Drvarnicu držimo pod ključem. Ja po drva više ne idem, a i suprug s velikim oprezom uzima svaku cjepanicu - u strahu i suznih očiju govori mještanka Kutereva. 

Motiv izazivanja eksplozije javnosti još nije poznat, a mještani također ne vide nikakvu poveznicu između ova dva događaja koja su tijekom posljednja tri mjeseca potresla Kuterevo, jer Nikica i Antonijo nisu bili u nikakvim rodbinskim vezama, niti su se družili.  

Idi na 24sata

Komentari 30

  • jelenaZGB 27.10.2016.

    Zašto je ubio onog jadnog čovjeka koji mu ništa nije skrivio, ne znam. ali nadam se da nikada više neće izaći na slobodu. za bombaše i ubojice je doživotni zatvor.

  • Cruella de Vil 25.10.2016.

    Bolesnik

  • 25.10.2016.

    Osim ručne, postoji li gdje i nožna bomba?

Komentiraj...
Vidi sve komentare