To je to što me zanima!

Mladić živio kao car, na robi s eBaya 'oprao' 1,1 milijuna kn

Australija: Mladić je od svoje 14. godine živio luksuznim životom, kojeg je stekao zahvaljujući prevari na eBayju. Njegova majka tužila je četiri velike banke zbog toga
Vidi originalni članak

Mladić (19) iz Australije bio je glavni "operater" pranja novca preko internet kupovine na stranici eBay. Od 2007. godine do danas potrošio je više od 1,1 milijun kuna na svoj luksuzni život. Novac je uglavnom trošio na luksuzne odmore, zabave i shopping za prijateljice, a u prevaru se upustio s tek 14 godina. Na eBayu prodavao fiktivne predmete, a po danu je zarađivao do 33.000 kuna, javlja Herald Sun.

Prema nekim informacijama, dječak je jedno vrijeme kupovao samo odjeću marke Versace i Prada, s prijateljima je putovao na drugi kraj zemlje samo kako bi otišli na zabave, iznajmljivao limuzinu da ga doveze sve do plaže, a osim toga je i iznajmio luksuzni stan u Sydneyju koji inače košta 23.700 kuna po noćenju. 

Njegova majka sada tuži četiri najveće banke u Australiji te tvrdi kako su dotične banke imale "prste" u prevari. Traži od banaka objašnjenje zašto su maloljetnom dječaku dopustili otvaranje tolikih računa u bankama, bez posebne provjere. 

Majka dječaka je istaknula kako je upozoravala banke o prevari odmah nakon što je sve otkrila, javlja Sydney Morning Herald. Kako je navela, policiju je o velikoj prevari na internetu obavijestila 15 puta, a nitko do sada na to nije reagirao.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • natta 24.10.2011.

    Od njega bi mogli i naši političari malo naučit...da dođu do novaca ali ne preko naših leđa...nek malo uključe maštu kao taj dečko,..

  • EasyRider 24.10.2011.

    eeeej careeee

  • stipo1304 24.10.2011.

    ma čitam ovo i ne mogu vjerovati koje su ovo gluposti, jel taj novinar uopće zna kako funkcionira eBay, tamo možeš prevarit maximalno tri čovjeka, ako i toliko jel se eBay brine o zaštiti svojih kupaca. ako se radi o pranjunovca onda je to nešta drugo, a za pranje novca moraš prvo imati novac u svakom slučaju članak je nebuloza

Komentiraj...
Vidi sve komentare