To je to što me zanima!

Mladići će pješačiti 125 km do Vukovara u čast braniteljima

Josip Lukačević Lux (27) istaknuo je kako je hodočašće najmanja žrtva koju za branitelje mogu napraviti. Dodao je kako je ta ideja kod njega dugo sazrijevala
Vidi originalni članak

Petorica mladića pješače 125 km iz Kaptola do Vukovara kako bi odali počast vukovarskim braniteljima. Josip Lukačević Lux (27) istaknuo je kako je to najmanja žrtva koju za branitelje mogu napraviti. Dodao je kako je ta ideja kod njega dugo sazrijevala, a ove godine ju je odlučio i ostvariti.

- Onda sam pomislio da bi bilo dobro napraviti plakate i druge pozvati da mi se pridruže. Pod motom “Put zahvale u čast njima” pridružila su mi se još dva mladića iz Češljakovaca, jedan moj prijatelj i kum iz Osijeka te moj kolega, također vojnik, Hrvoje Buturac. Nas smo dvojica zajedno do sada išla pješice iz Petrinje do Marije Bistrice - rekao je mladić za Večernji list. Njegov kolega, Krešimir Valenitć (31), rekao je da će se na putu sjetiti i haaških optuženika te da će za njih izmoliti barem jednu krunicu. 

Mladići će u Vukovar doći na Dan sjećanja te će odati počast brojnim žrtvama vukovarske tragedije. Svoj hodočasnički put počeli su misnim slavljem u kaptolačkoj župnoj crkvi i blagoslovom koji im je udijelio župnik preč. Josip Klarić. 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • user_190565 16.11.2012.

    Svaka cast decki. Evo, mi idemo Zagreb - Vukovar biciklom i nadam se da se vidimo.

  • ripley31 16.11.2012.

    svaka čast momcima!

  • Mare77 16.11.2012.

    ...svaka čast dečki....

Komentiraj...
Vidi sve komentare