To je to što me zanima!

Mladiću (18) vratili lice jer je rođen bez brade i vilice

Ova rijetka bolest zabilježena je još samo kod jednog čovjeka u svijetu. Djeca s takvom bolešću brzo umru jer ne mogu normalno disati i jesti
Vidi originalni članak

Irac Alan Doherty rođen je s rijetkom deformacijom lica-nema brade niti donje vilice. Prije godinu dana liječnici su nizom operacija odlučili ovom danas 18-godišnjaku rekonstruirati vrat, donju vilicu, usnu i zube. Nakon godinu dana i sedam operacija liječnici su zadovoljni rezultatom.
- Sve je ispalo odlično. Ovakva operacija nije izvedena nikada i nigdje u svijetu, kazao je plastični kirurg i vođa operativnog tima Elliot Rose iz bolnice Mount Sinai u New Yorku. Prema njegovima riječima ova rijetka bolest zabilježena je još samo kod jednog čovjeka u svijetu. Ostala djeca rođena s takvom deformacijom u brzo umru jer ne mogu normalno disati i jesti. Alana su godinama hranili na cjevčicu, a on sam jedva je mogao otvoriti usta. Liječnici još nisu sigurni hoće li se moći sam hraniti, jer mu jezik nije dovoljno razvijen. Ipak, Alan se sada po prvi put može normalno nasmijati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare