To je to što me zanima!

Mladiću će suditi čovjek koji negira genocid u Srebrenici

Sudac Christoph Flügge je u intervjuu rekao kako je "termin genocid nepotreban za opisivanje zločina'' u Srebrenici, već je dovoljno rabiti termin "masovno ubojstvo"
Vidi originalni članak

Mehmet Guney, v. d. predsjednika Haaškog suda odlučio je da će glavni sudac u procesu protiv Ratka Mladića biti Nijemac Christoph Flügge. U sudskom vijeću bit će sudac Alphons Orie i Bakone Justice Moloto. Flügge, koji je sudac ICTY-a od 2008., u rujnu 2009. uklonjen je iz raspravnog vijeća sa suđenja  Radovanu Karadžiću, nakon kontroverze koju je izazvao njegov intervju tjedniku "Der Spiegel". Tada je rekao kako je "termin genocid nepotreban da bi se definirali zločini" u Srebrenici, već je dovoljno rabiti termin "masovno ubojstvo".

Sudac Alphons Orie poznat je kao sudac koji je donio prvostupanjsku presudu Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Član je haaškog suda od studenog 2001. godine.

Južnoafrikanac Bakone Justice Moloto član haaškog suda je od 2005. godine. Bio je član sudskog vijeća u procesu protiv Radovana Karadžića.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • istina1 28.05.2011.

    pa šta bi htjeli od bijelog južnoafrikanca koji je živio i za vrijeme aparthejda i za to bi reko da nije istina ko zna šta je radio jadnim crncima đubre jedno aparthejdsko

  • obrad 28.05.2011.

    dva ugla priče sa totalno različitim gledištima bez želje da se shvati druga strana,prebacivanje jedni drugima...i tako u krug...

  • CroWarrior 28.05.2011.

    Boji se on smrti, jer kad umre onda će mu suditi oni koje je ubijao i klao...

Komentiraj...
Vidi sve komentare