To je to što me zanima!

Mladineo i ostali optuženi za korupciju 'tešku' 130 mil. kuna

Optuženo je ukupno šestero ljudi i tri poduzeća. Vinka Mladinea se tereti i da je poduzeću Barbare Bešenić (69) neosnovano otpisao dug od 1,3 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Šest ljudi, među kojima su Barbara Bešenić (69), njezin sin Krunoslav Bešenić (49), Dragan Mioč (44), Miho Zrnić Marinović (57), Vinko Mladineo (71), bivši šef Fonda za zaštitu okoliša, te jedan državljanin BiH i još tri poduzeća, optuženi su u još jednoj u nizu korupcijskih afera teškoj oko 130 milijuna kuna. 

Kako je priopćio USKOK, njih se tereti da su se od početka 2006. do 2009. u Podrutama, Metkoviću i Zadru povezali u zločinačko udruženje čiji je cilj bio da kroz sustav prikupljanja PET ambalaže sebi i svojim društvima pribave znatnu imovinsku korist, i to tako što su dvostruko naplaćivali PET ambalažu koja nije bila prikupljena i predana koncesionaru, čime su oštetili Fond za najmanje 130 milijuna kuna. 

Mladinea se tereti i da je poduzeću Barbare Bešenić neosnovano otpisao dug od 1,3 milijuna kuna, oštetivši za taj iznos Fond.

Optužene se tereti za kaznena djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te pomaganja u krivotvorenju službene isprave.

Idi na 24sata

Komentari 141

  • Lina39 29.10.2013.

    Nakon "uspješnog združivanja" radi osobne dobiti,došlo je "razdruživanja" ! NIšta novo,ako se uzme u obzir mogućnost "pokajnika" a vjerujem da treba ispitati i one koji "ništa nisu vidjeli,čuli ili znali."

  • libeluli 29.10.2013.

    Pod hitno treba obnoviti Goli otok, pa neka bude zatvor za političke zatvorenike, jer se vidi koliko su političari pokrali...

  • BlackRaven 29.10.2013.

    Zahtjevam da se na referendumu postavi pitanje ponovnog uvođenja smrtne kazne. Ovakvim izroodima čovječanstva se ne smije dozvoliti da mirno skončaju u privatnim klinikama okruženi luksuzom koji su ukrali od nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare