To je to što me zanima!

Mladineu i četvorki odredili su mjesec dana istražnog zatvora

Mladineo i četvorka osumnjičenih za izvlačenje novca ostat će 30 dana u istražnom zatvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Tereti ih se da su izvukli 103 mil. kn
Vidi originalni članak

Bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo i još četvero osumnjičenih da su Fond oštetili za najmanje 103 milijuna kuna ostat će 30 dana u istražnom zatvoru, prenosi HTV.

USKOK je ispitao sve osumnjičenike za izvlačenje novca iz Fonda za zaštitu okoliša, među kojima je i Mladineo, a sve su ih doveli pred istražnog suca Ratka Ščekića u 18 sati. Mladinea su uhitili nakon samo devet dana slobode. Uz Mladinea, za izvlačenje novca terete se i vlasnik zadarske tvrtke Odlagalište sirovina Miho Zrnić Marinović, vlasnik metkovićke tvrtke Retabl Dragan Mioč, šefica varaždinske tvrtke za preradu plastičnog otpada BBS Barbara Bešenić i njezin sin Krunoslav Bešenić. USKOK ih tereti da su preko Fonda za zaštitu okoliša izvukli 103 milijuna kuna i podijelili ih među sobom. Navodno su se udružili u grupu koja je izvučeni novac prikazivala kao otkup PET ambalaže. 

Neki mediji povezuju ovaj slučaj s ministricom graditeljstva, okoliša i prostornog uređenjea Marinom Matulović Dropulić, ali o tome nema potvrde. USKOK istražuje Mladinea od studenog prošle godine. Uhićen je u aferi Fimi media u kojoj je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mladenom Barišićem i ostalima osumnjičen za izvlačenje više od 80 milijuna državnih kuna preko marketinške agencije u vlasništvu Nevenke Jurak. U pritvoru je bio pola godine. Pustili su ga uoči Uskrsa, ali su mu zabranili kontaktiranje sa svjedocima.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Za opremanje ureda 4,5 milijuna kuna?

Jutarnji list piše kako je Vinko Mladineo, nakon preseljenja Ureda na Ksaver s prijašnje dvije adrese, za opremanje izdvojio oko 4 milijuna kuna. Dodaju da je za umjetnine potrošio oko 434 tisuće kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Nisam Taj 29.04.2011.

    Gdje su ukradene pare ? ZNA SE !

  • rosa110 29.04.2011.

    Nema smisla HDZ-e "postenjacinu" pritvarati zbog "tricavih" 100-njak milijuna kuna. Pa sto radi ministrica financija, valjda moze kreditnim sredstvima sanirati i ovaj nestasluk HDZ-ovca.

  • čavka 29.04.2011.

    ODUZETI "SVE" a koga briga koliko će on biti u zatvoru!!!Neznam što se ČEKA-već ih je toliko otkriveno da sa svim tim MILIONIMA već je Hrvatska mogla izaći iz Krize!!!Nemoraju ONI dana biti u zatvoru ALI Sve im Oduzeti pa neka i njima dođe Opomena da nisu platili 200 kn vode-alli ne zato što su zaboravili platiti nego zato što su ovaj mjesec platili ratu struje-kao večina ljudi koji Rade.A kako li je tek plati onaj koji Ne radi-ili ova gospoda pametna misle da se siromah ne mora ni prati ni piti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare