To je to što me zanima!

Mladu policajku u Parizu ubili su suradnici braće terorista

Francuski mediji javljaju da je za ubojstvo policajke u drugom po redu terorističkom napadu u Parizu odgovoran suradnik braće koja su izvela masakr u 'Charlie Hebdo'
Vidi originalni članak

Nakon što su braća Šerif i Said Kouachi izveli pokolj u redakciji satiričkog lista, u četvrtak je u predgrađu Pariza izveden još jedan teroristički napad. Tamo je, naime, ubijena mlada policajka Clarissa Jean-Philippe.

Ona je bila na mjestu nesreće u Montrougeu kada su je ustrijelila dvojica muškaraca za koje se sada pokazalo da su bliski suradnici braće Kouachi. Policajka je imala samo 27 godina, a zaposlila se tek 15 dana prije ubojstva. Nije bila naoružana

U sukobu je ozlijeđen i ulični čistač koji se suprotstavio napadačima. On je još uvijek u životnoj opasnosti. 

Istraga je pokazala, piše francuski RTL, da je ubojica policajke od 2004. do 2005. godine zajedno s braćom Kouachi bio član grupe 'des Buttes - Chaumont' koja je poticala polaznike na borbu u Iraku i Siriji. Osumnjičeni dvojac je i dalje u bijegu. 

Francuske su vlasti 2005. godine zabranile postojanje grupe i tada je uhićen jedan od braće terorista - Šerif. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • conte 09.01.2015.

    i nek' mi netko kaže da američka policija nije u pravu ....

  • Lina39 09.01.2015.

    Zbog silne mržnje pucaju u ljude kao u glinene golubove a sebe žele prikazati kao mučenike? Pa ovdje su pravi mučenici ubijeni ljudi a ne oni !!!

  • 84sa 09.01.2015.

    ne bi stao jedan na jedan jer je pi... Samo noz u ledja . americki policajci zadnje vrijeme rade po zakonu kakav bi trebalo izglasat i kod nas da se ne dogodi paris i 11 rujan! bolje sprijeciti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare