To je to što me zanima!

MMF Hrvatskoj vladi nudi tri milijarde dolara zajma

Nakon godine dana Međunarodni monetarni fond bi taj iznos mogao udvostručiti. No Vlada i dalje odbija bilo kakvu mogućnost razgovora o MMF-u
Vidi originalni članak

Međunarodni monetarni fond (MMF) je početkom ovog tjedna Hrvatskoj ponudio tri milijarde dolara zajma. Nakon godine dana taj bi se iznos mogao udvostručiti. Šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn je rekao kako novom politikom MMF želi zaštititi zemlje u razvoju od turbulentnih promjena na tržištu, piše Večernji list. MMF je spreman i nagraditi države koje idu u 'dobrom smjeru'. Da dobije zajam, Hrvatska bi trebala ispuniti neke uvjete kao što su smanjenje deficita te javnog duga. Hrvatska vlada i dalje odbija bilo kakvu mogućnost razgovora o MMF-u. Stručnjaci pak, nakon rebalansa sve više zagovaraju tu mogućnost, a vjeruju i da će guverner HNB-a Željko Rohatinski uskoro preporučiti dolazak MMF-a.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Dalekoo 31.08.2010.

    @maxeta... da smo bili pametni vec bi davno izasli na ulice i zaustavili privatizaciju i ostale pljacke na vrijeme... ovo se dogadjalo svugdje u svijetu... malim drzavama se slomi gospodarstvo i uniste tvornice tobozjim pretvorbama i privatizacijama, a onda im se ponudi slamka \"spasa\" u obliku kredita itd.... svako hvatanje za ovakve slamke je samo korak dublje u blato...

  • PapaŠtrumpf 31.08.2010.

    \'ajde Šuky, navali nek su nam i praunuci zaduženi, nek i oni rade u stranaca za 2 i pol tisuće kuna, zašto bi njima bilo bolje nego nama?!

  • ribić 31.08.2010.

    @Dalekoo- u pravu ste, trebalo ih je zaustaviti prije podržavljenja svega i svačega pa onda rasprodaja za kunu podobnima, sprega politike i šefova u poduzećima, sindikata nigdje ili uz vlast(Kunst), ljudi poslani u rovove dok su \"domoljubi\" čerečili njihovu muku, kolika je bila briga za dobrobit naroda vidi se prvo, onima na bojištu slali su, cigarete, alkohol, nešto hrane i odjeće, a drugo, (pro)davane su firme u koje su se borci trebali vratiti, ali one su netragom nestale jer je to bila ničija imovina. I tako već 20 godina traje ona rabota koju, kao negativan primjer, pripisuju Titi i komunistima, otimanje narodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare