To je to što me zanima!

MMF potvrdio prognozu rasta hrvatskog BDP-a u 2015.

Hrvatsko gospodarstvo trebalo bi ove godine porasti 0,5 posto, potvrdio je MMF sadašnje prognoze. U 2016. godini iz MMF-a očekuju ubrzanje aktivnosti
Vidi originalni članak

Hrvatsko gospodarstvo trebalo bi ove godine porasti 0,5 posto, potvrdio je Međunarodni monetarni fond (MMF) sadašnje prognoze. U 2016. očekuju ubrzanje aktivnosti.

Za iduću godinu MMF očekuje ubrzanje rasta aktivnosti u hrvatskom gospodarstvu, na jedan posto, javlja HRT.

U MMF-u  sada očekuju pad potrošačkih cijena za 0,9 posto, a u jesenjim su prognozama predviđali njihov blagi rast, za 0,2 posto. U idućoj bi godini prema aktualnom izvješću trebale ponovno porasti, za 0,9 posto.

Prognoza stope nezaposlenosti u Hrvatskoj u ovoj godini blago je podignuta, na 17,3 posto, sa 17,1 posto navedenih u jesenjim prognozama. Za 2016. godinu očekuje se njezino klizanje na 16,9 posto.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • zeljkopž 15.04.2015.

    rast 0.5% od kud? Pa ovi sad iz partije na vlasti misle još podizat trošarine kako bi otetim novcem pokazali eu da su kao smanjili deficit. Kakav rast 0,5%. Makar minoran i beznačajan neće biti niti takav već će se nastavit pad.

  • NeNormalan 15.04.2015.

    Tako dugo dok se SDP i HDZ smjenjuju na vlasti ne može se očekivati ništa do novog zaduživanja i uljebljavanja, pa stasaju nove generacije uhljeba koje treba negdje uhljebiti.

  • colonelo 15.04.2015.

    .... he he he Kutina, poduzeće pred stečajem zaustavi rad zbog redovnog remonta a naša industrijska proizvodnja zbog toga padne 5% na godišnjoj razini ... eto naivci o takvim relacijama se radi kad je gospodarstvo tako jadno kao naše nakon crvene pošasti ... strava ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare