To je to što me zanima!

"Mogu voditi HDZ, pogledajte Putina, bio je šef tajnih službi"

Tomislav Karamarko je u hotelu Panorama u Zagrebu i službeno najavio svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a. Predstavio je devet točaka svojeg programa
Vidi originalni članak

Žalosti me govor razjedinjenosti i zato želim pozvati na simboličko i stvarno jedinstvo, rekao je u petak Tomislav Karamarko u hotelu Panorama u Zagrebu gdje je i službeno najavio svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a. Rekao je i kako su ovi izbori u njihove redove unijeli nemire što je nepotrebno jer će pobijediti najbolji kandidat s najboljim programom. Naglasio je i kako nije dobro što kandidati za predsjednika stranke ne smiju do početka svibnja koristiti stranačke prostorije jer svi članovi stranke smiju koristiti stranačku infrastrukturu. 

Karamarko je predstavio svoj program u devet točaka. Prema prvoj točki Karamarko želi da budemo most između svijeta i Europe i da iskoristimo svoj geostrateški položaj. Druga točka je da bez proizvodnje i izvoza nema budućnosti te se zato želi orijentirati na izvoz vode i zdrave hrane. Prema trećoj točki Karamarko Hrvatsku vidi kao ekološki očuvanu turističku silu. Četvrta točka je da budemo energetski neovisni i da se zalažemo za čistu energiju. Peta da će građanima vratiti samopoštovanje i nacionalni ponos.. Šeste je ulaganje u obrazovanje kako mladi ljudi ne bi napuštali Hrvatsku. Sedma je pronatalitetna politika. Prema osmoj su iseljenici bogatstvo. I prema devetoj moramo postati ravnopravni član Europske unije.  

Karamarko je također komentirao kritike kako netko tko je bivši šef tajnih službi ne može biti predsjednik jedne stranke. 

- Pogledajte Putina i on je bio šef tajnih službi. Taj je rad transparentan i osnovno je ljudsko pravo na sigurnost koje sam ja štitio - rekao je Karamarko. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • 05.02.2012.

    Pa ovaj nije normalan , on i Putin hahahahaha , nebih ti dao ni mjesnu zajednicu voditi! Preko veze si i dosao na sve polozaje do sada , nema tu nikakve sposobnosti!

  • davidenko 04.02.2012.

    Nastavak -Karamarko dobar kandidat – vjerojatno će biti zamjenik dr.Milinoviću ---------- Karamarko se nepotrebno pravda jer to nije privatna Kosor-Šeks strančica. Bit će idealan za drugog čovjeka HDZ, ali bi bilo katastrofa da bude prvi jer ne bi bio sposoban pokupiti biračko tijelo vezano za dr.Sanadera jer mu je u datom trenutku bio neprijatelj a to birači pamte a bez i tog biračkog tijela nema pobjede na izborima. No kao zamjenik bi bio idealno koristan i upotrebljiv.------------------ Doktor Milinović je bio ministar zdravstva, i kao takav se nije kompromitirao niti zamjerio praktički nikome. Bio je također jedan od rijetkih koji nije želio sudjelovati u nikakvim privatnim obračunima pa danas kao takav ima pred sobom veće mogućnosti od bilo kojeg kandidata okupiti svo biračko tijelo desnice a prvenstveno razjedinjeno HDZ biračko tijelo.----- Dakle, ozbiljna stranka gleda kontinuitet ali i što kandidat može napraviti odnosno tko može osigurati pobjedu. Većina je jedinstvena da danas u HDZ to može samo dr.Milinović. ipak, dobro je da je više kandidata zbog same medijske afirmacije i tih kandidata na ovoj razini ali i pozitivne afirmacije i promocije novog čistog HDZ-a.------ Odlaskom Kosor i Šeksa s ovih funkcija prekinuti će se krim.imidž HDZ, imidž kriminalnih obračunavanja unutar HDZ-a i ta naglašena percepcija da korupcija i kriminal je automatski povezano s HDZ-om jer su oni glavni i subjekt i objekt istog. Programi poput Karamarkovog i Milinovićevog će dolazi u prvi plan a ove krim. negativnosti će blijediti i nestajati kako se bude gasila politička zvijezda Kosor – Šeks.--------

  • davidenko 04.02.2012.

    Karamarko dobar kandidat – vjerojatno će biti zamjenik dr.Milinoviću ---------- Dobro je da su se svi najjači HDZ potencijali kandidirali za predsjednika. Svi to neće moći biti ali će svi moći činiti novo najuže vodstvo. U svakoj EU velikoj stranci ( kod nas takva samo HDZ) postoje ozbiljna pravila i načela upravljanja strankom. Uobičajeno je da zamjenik naslijedi prvog čovjeka jer je to najlogičnije i najsnažnije rješenje s obzirom da je određeno iskustveno liderstvo stekao na toj funkciji, a i bitno je što je kao takav najjača politička osoba stranke osim samog prethodnog izabranog predsjednika. U HDZ najjača politička osoba jest zamjenik HDZ dr.Milinović koji je glasovanjem u eri prethodnika izabran na tu funkciju ali je to obnašao i u potekle dvije godine u eri vladavine Kosor-Šeks. Kako Kosor kao gubitnik izbora odlazi a Šeks kao optuženik za ratni zločin ni neće a ni ne može biti kandidat dr.Milinović kao zamjenik predsjednika HDZ je objektivno i politički i moralno najjači i najprihvatljiviji kandidat koji može uz ove nove kandidate za predsjednika koji će mu činiti buduće uže vodstvo objediniti ponovno desnicu i pobijediti na slijedećim izborima.---------------

Komentiraj...
Vidi sve komentare