To je to što me zanima!

'Moja je obveza bila objaviti taj video, djecu uče govor mržnje'

Poručujem svima koji relativiziraju Skeju i slične karikature da se ne iznenade ako sutra 20 godišnjaci u crnim uniformama budu defilirali Zagrebom ili nekim drugim hrvatskim gradom, kaže Grbin
Vidi originalni članak

Zbog snimke mladih nogometaša, koji u društvu starijeg muškarca, uzvikuju “Za dom spremni”, a koju je zastupnik Peđa Grbin (SDP) objavio na Facebooku, očitovanje je od njega zatražila Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Nitko nije reagirao na ustaški pozdrav koji uzvikuju maloljetnici u društvu trenera, no reagirala je Agencija na predstavku pravobraniteljice za djecu i roditelja maloljetnika, koji su kao nogometna momčad bili na turniru u Barceloni.

Grbin nije iznenađen.

REAGIRAO NA FACEBOOKU Grbin pod istragom zbog videa: Dječaci vikali 'Za dom spremni'

- Na snimci koju sam objavio vidi se trener, kojem su djeca povjerena na čuvanje i odgoj, kako ih uči govoru mržnje. To nije Hrvatska u kojoj želim živjeti. Smatrao sam obvezom snimku objaviti kako bi se vidjelo da govor mržnje, ustašluk i fašizam nisu stvar prošlosti nego nažalost još uvijek žive među nama - rekao je Peđa Grbin.

Idući tjedan će Agenciji dostaviti očitovanje.

- Poručujem svima koji relativiziraju Skeju i slične karikature da se ne iznenade ako sutra 20 godišnjaci u crnim uniformama budu defilirali Zagrebom ili nekim drugim hrvatskim gradom - zaključio je.

Na društvenim mrežama reagirali su SDP-ovci.

- Izgleda da u Hrvatskoj vrijedi ZDS naprijed, svi koji ukazuju na trend relativizacije ustaštva STOJ - piše Željko Jovanović.

Arsen Bauk pak ističe: “Nakon pisma Grbinu logično je da A.Z.O.P. promijeni ime u A.ZDS.O.P.”

Idi na 24sata

Komentari 456

  • ljubica ljubičica_1 12.08.2019.

    U potpunosti se slažem sa Grbinom što je to stavija ne fejs.Zar nije sramota tog trenera da djecu nuči da pozdravljaju sa tim ustaškim pozdravom.A to su samo djeca.Koja već u sebi imaju mržnju .A kuda to vodi?Bome ja da sam roditelj te djece tužila bi trenera.

  • pčela 11.08.2019.

    Ne brini Pedžo,ako budu ikada defilirali ( a ne budu ) tebe neće ni pipnuti kako se ne bi zamazali.OK?

  • mangup@dj 11.08.2019.

    Izjava "to nije hrvatska u kojoj želim živjeti" koliko hrvata je odselilo pa idi i ti spasi bar malo nas hrvate koji ostajemo u hrvatskoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare