To je to što me zanima!

'Moja mama je zbog lošeg groba sada u dvije vrećice'

Zagreb: Vjerojatno zbog loše drenaže, voda je preplavila kazetu s urnom majke Igora Felkela na krematoriju. Pepeo majke se pretvorio u grumen
Vidi originalni članak

Zagrepčanin Igor Felkel (43) pokopao je majku 1996. godine na polju 5A u Gaju urni na zagrebačkom krematoriju. Nakon 13 godina odlučio joj je napraviti grobnicu. Da bi se napravili pripremni radovi, trebalo je skinuti nadgrobnu ploču. U petak su ga nazvali iz Gradskih groblja i obavijestili da je urna njegove majke u raspadajućem stanju te da napiše reklamaciju za nastalu štetu. No prizor kakav je zatekao u ponedjeljak kada je stigao na majčin grob nikako nije očekivao, a još ga dugo vremena neće zaboraviti.
- U betonskoj kazeti bilo je oko 2/3 vode, a nigdje nema mehaničkih oštećenja. Vanjski poklopac urne bio je otvoren, unutarnji, aluminijski dio, se raspao, a pepeo moje majke bio sabijen u grudu i čak je pao na dno. Crijevom su ispumpavali tu vodu, a moju majku su stavili u dvije najlonske vrećice. Sada me zanima tko je kriv - pita se šokirani Igor.
Ispričao nam je kako je prizor, osim njega, zgranuo i prolaznicu koja se tamo zatekla. U nevjerici se u više navrata prekrižila.
- Prije 13 godina bilo je zabranjeno raditi preinake po ukopnom mjestu. Godinu dana kasnije od Gradskih groblja dobio sam odobrenje da klesar postavi ploču za paljenje svijeća, no grobna ploča se nije dirala. Međutim, uvjeravaju me da sam radio preinake na ploči. Kupit ću urnu, ali što ću naći za koju godinu kada opet dignemo nadgrobnu ploču?! - pita se Igor Felkel.

GRADSKA GROBLJA: OBITELJ ĆE BESPLATNO DOBITI URNU
Iz Gradskih groblja odgovorili su nam da je naknadno opločenje granitom nestručno izvedeno, te da propušta oborinske vode. Pepeo pokojnice pohranjen je u odgovarajuću vrećicu. Iako nisu krivi, obitelji su ponudili osnovnu urnu, što su i prihvatili.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • trešnja 12.05.2009.

    U pravu su svi oni koji tom događaju ne bi pripisivali nikakvu važnost,ali pogledajte koliko su minusa zaradili.Kakvo je stanje tijela nakon odlaska duše je potpuno nebitno za dušu,bitno je samo za ovozemaljske zaljubljenike u materiju koja je prolazna i uništiva.Ovakvi grobovi i grobnice o kojima se ovdje priča,su samo bacanje novaca u nešto što je ionako mrtvo...tu smo da si pomažemo dok smo živi i dok smo jedni pored drugih,a kad odemo,ljudska -ovozemaljska pomoć i nekakvi skupi grobovi više ništa ne znače,upravo suprotno.Ne častite mrtva tijela,već duše koje smrti ne poznaju!!!

  • slama 12.05.2009.

    joj dajte se brinite za žive,male,stare ,nemočne i bolesne a ne za mrtve.malo pepela nije tvoja mama,lik.kaj sad da otvaram svoju grobnicu i gledam u kojem su mi stanju preci..?!

  • mrmonjanac 12.05.2009.

    što ostade od onakve žene

Komentiraj...
Vidi sve komentare