To je to što me zanima!

MOL opet popušta Vladi, ipak isplata dividende dioničarima

Polovica Inine dobiti, 480,5 milijuna kuna, raspodijelit će se između Vlade i MOL-a. Ta mađarska kompanija protivila se tvrdeći da nije vrijeme "žetve, nego sjetve"
Vidi originalni članak

Vlada RH i mađarski MOL postigli su dogovor prema kojem bi MOL kroz dividendu trebao isplatiti polovicu Inine prošlogodišnje dobiti. MOL se žestoko protivio isplati tvrdeći da nije vrijeme "žetve, nego sjetve" te da gotovo milijardu kuna Inine lanjske dobiti treba usmjeriti u investicije, piše Večernji list. 

Na kraju su ipak učinili preokret i pristali isplatiti dividendu. To znači da će se 480,5 milijuna kuna, kako je priopćio MOL, raspodijeliti između Vlade i te mađarske kompanije. Da MOL nije pristao na isplatu dividende, o njoj bi se odlučivalo na Skupštini Ine 23. svibnja, i to većinom glasova dioničara.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 4

  • papaja 17.05.2011.

    Hahaha, Mol popustio vladi! Da nije vlada MOL u, jer bi bolje bilo nakon serije godina s gubicima, da se dobit zadržala i investirala, svi znamo za kroničnu potrebu remonta rafinerija, naročito rafinerije Sisak. Ovo je tipično ono zbog čeg su Mađari i došli, izvlačenje dobiti iz Hrvatske!

  • rosa110 14.05.2011.

    Nakon sto je MOL preveo Vladu zednu preko vode i prakticno preuzeo upravljanje u INI, evo jednog "uspjesnog" poteza Vlade u INI. Siguran sam da Vlaisavljevicka dobro nagradjuje ovakve naslove.

  • herrFlicK_1 14.05.2011.

    ima MOL pravo, ali MOL nezna puno o nasoj rvackoj, da tu vlada hapi drpi zdipi tj HDZ, nis od investicija, sve sto moze se zgrabi i podjeli..

Komentiraj...
Vidi sve komentare