To je to što me zanima!

MOL se odrekao uprave u Ini, ali neće dozvoliti gubitak kontrole

Prema našem sugovorniku, MOL je pristao na odlazak dva svoja člana uprave tek nakon što je ministar zaprijetio da neće dobiti ugovor s Janafom koji je nužan za transport nafte cjevovodima u Mađarsku
Vidi originalni članak

Mađarski MOL je zasad ispunio lakšu polovicu zahtjeva hrvatske Vlade za Inu. Pristali su na micanje i svog predsjednika uprave i dvojice članova nakon što je premijer Andrej Plenković inzistirao da moraju otići i hrvatski i mađarski članovi. Ali puno teže će ići pregovori o promjeni modela upravljanja Inom koju kontrolira MOL iako nije većinski vlasnik.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • 18.09.2022.

    Kadroviranje po strančkoj pripadnosti je nešto najjadnije što netko može forsirati u ovakvoj firmi. O njihovoj odgovornosti nema smisla išta reći jer je nema i ne postoji.

  • sjenka 18.09.2022.

    Ako sam ja dobro razumio u ini u principu uprava nije upravlja nego nižerangirani direktori bez znanja uprave o onome što ovi rade, isto to je znala i vlada prema tome i uprava i vlada su znali da se može mulja ti, ako mora otići uprava mora otići i vlada a pogotovo u njoj ne smije biti mjesta za Filipović koji je u ministarsku fotelju zasjeo iz one u nadzornom odboru Ine

  • Luna777 18.09.2022.

    To je tako kad se instalira kadar po političkoj špranci. Važno da su podobni. No, kako vidimo ujedno smo imali i jako sposoban kadar u INI, ali na žalost samo za svoju guzicu. Milijardu su smuljali.  Najbolje bi bilo kupiti INU natrag, samo je pitanje po kojoj cijeni. Sanader je predao upravljačka prava MOL-u za 10 milijuna eura, a Plenković bi morao izvršiti otkup INE, jer je to nagovješćivao pred izbore. Što će od toga biti? Bojim se ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare