To je to što me zanima!

Moli nad tuđim grobovima za cijenu od 500 do 700 kn

Ljiljana Sakoman obilazak i uređenje tuđeg groba naplaćuje od 500 do 700 kuna. Danas imam 54 klijenta, a otvorila je i svoju internetsku stranicu
Vidi originalni članak

Prijatelji su me prije tri godine molili da obiđem njihovu obiteljsku grobnicu jer su se odselili u Ameriku. Poslala sam im fotografije da se ne brinu. To su ispričali prijateljima i pomalo se proširilo. Danas imam 54 klijenta. Čistim i uređujem grobnice i u Dubrovniku, Osijeku i Dalmaciji, kaže Samoborka Ljiljana Sakoman (33), koja obilazak naplaćuje od 500 do 700 kuna. Dodala je da joj je Mirogoj najljepše mjesto u Zagrebu gdje nema buke te tamo osjeća određen emotivni naboj.
- Gospođa koja me često sretala na groblju molila me da, jednog dana kad je ne bude, obilazim njezin grob jer nema nikoga. S odvjetnikom je dogovorila da će me on nadzirati i ako ne bude sve kako treba, novac namijenjen za uređenje groba ići će u humanitarne svrhe - kaže Ljiljana. Osim molitve, sadnje cvijeća, paljenja svijeća i čišćenja posljednjih počivalista, neki je traže i da ostavlja cigarete i boce pića. Grobnice uvijek fotografira prije i poslije uređenja. Prije tri tjedna otvorila je internet-stranicu www.svisveti.com. Sve usluge koje tamo navodi predložili su joj dosadašnji klijenti.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • dolka 06.11.2008.

    The Great Gatsby, fakat nisam bila na web stranicama jer mi je na poslu blokiran ulaz, ali ako je tako, fakat su ljudi naivni. Kao da netko mora moliti u Zagrebu a ne može na kraju svijeta. Samo, nema utemeljenja za bilo kakve molitve za umrle. Ali, da se to i naplaćuje??? Ah, da i mise za mrtve se naplaćuju, to mi je najjača fora.

  • Ptica1 06.11.2008.

    Ajme, pa kakvi komentari.. morbidno, frikusa itd.. pa kao da ne znate da svaki naslov u stilu 24sata mora biti takav da ga jednostavno ne mozes zaobici, pa tako i ovaj. Da ste posjetili njene stranice, kao sto su neki i napravili i na temelju toga komentirali, vidjeli bi da je molitva izuzeta kao ocito najbolji element za privlacenje paznje.. Ja se takodjer pridruzujem nekim komentarima, pa tako naglasavam, neobicna ideja, i jako dobra jer ocito postoji zato sto je netko koristi... Bravo, da je bas vise ovakvih manje bi bilo onih koji doma kukaju i za to optuzuju sve osim samih sebe.. a radno su sposobni, no ocite barabe.. Svaka cast.. Ja mislim da bi joj tribalo odati svaku pocast.. Rekao bi G. Ivanisevic

  • javanese 06.11.2008.

    ribica,nije zena frikusa,nego ova drzava,koja joj nije dala priliku da radi normalan posel !

Komentiraj...
Vidi sve komentare