To je to što me zanima!

Momčilu Krajišniku smanjili kaznu na 20 god. zatvora

Žalbeno vijeće Haaškog suda pravomoćno je osudilo Momčila Krajšnika na 20 godina zatvora. Nepravomoćno je bio osuđen na 27 godina 2006.
Vidi originalni članak

Momčila Krajišnika osudili su na 20 godina zatvora na Haaškom sudu. Žalbeno vijeće tako je nakon dvije i pol godine od nepravomoćne presude, donijelo pravomoćnu presudu. Bivšeg predsjednika Skupštine Republike Srpske 2006. su osudili na 27 godina zatvora. Proglasili su ga krivim za progone, istrebljenje, ubojstva, deportacije i prisilno premještanje nesrpskih civila u BiH od 1992. do 1995. Protiv njega su optužnicu podigli u veljači 2000. godine, a dva mjeseca kasnije je uhićen i prebačen u Haag. Suđenje je trajalo gotovo dvije i pol godine. U žalbenom postupku saslušali su i Radovana Karadžića, bivšeg predsjednika Republike Srpske, koji je negirao da je Krajišnik bio član ratnog predsjedništva i bliski suradnik.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • vana30 17.03.2009.

    Naravno,za 5 god ce ga pustit van zbog dobrog vladanja i to je to,ma koga briga sto je on krvnik-jos jedna samara za hrvatski narod!vec smo navikli.

  • Keksolino 17.03.2009.

    Sto bi rekao Pantic iz Tesne koze : \"Imaš bre lepe obrve. Ko majmun\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare