To je to što me zanima!

'Mome djetetu su dali kapi kojima je bio istekao rok’

Liječnica nije dala recept mladoj majci da lijek podigne u ljekarni nego joj je dala lijek kojem je rok istekao prije skoro godinu dana, tvrdi M.B.
Vidi originalni članak

Doktorica iz Pule mojoj je trogodišnjoj kćerkici 5. rujna propisala kapi za oči atropin, čiji je rok istekao lani u studenome. Nije nam dala recept da podignemo lijek u ljekarni nego nam je dala lijek s rokom koji je istekao prije gotovo godinu dana. To je za svaku osudu, govori 29-godišnja M. B. (29) iz Poreča.
Kći je na specijalistički pregled za oči dovela zbog problema s očnim živcem.
- Kada sam doktoricu nazvala da joj kažem da bolje pazi kada izdaje lijekove kojima je istekao rok trajanja, kazala mi je da sam drska - tvrdi majka. Dodaje kako lijek i valjan ima nuspojave - privremeno sljepilo na blizinu.
- Možete misliti što bi eventualno izazvao lijek kojemu je istekao rok da sam djetetu ukapala propisane tri kapi na dan - pita. Iz bolnice su poručili kako će se očitovati pismom.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • marinko 11.09.2008.

    @priculjak koa sto su napisali tresnja i M@re...nema sto dodat.posto su objasnili puno bolje ono sto sam ja htjeo napisat...mama...medicinska sestra....ili oftalmolog....pa dijete i da ima problema s ocnim zivcem, ne trebaju te kapi...a to sto svi zele biti doktori i malo....cula rekla pa slagala i dodala....da se prica sto napravi uzbunjenijom...ajmo dodat nesto.svakom svoj posao...

  • user_21090 10.09.2008.

    Ništa se ne bi desilo djetetu da je i uzimalo kapi. Ova majka sigurno nije med.sestra jer bi znala da ne bi naškodila djetetu.Istina da nije ugodno vidjeti istekli rok,ali sigurno ne bi bilo posljedica.Kapi ne izazivaju privremeno sljepilo,njihovom uporabom dolazi do širenja zjenica. Nije mi jasno problem sa oćnim živcem,one se daju i kod pregleda ,ali se daju i kada se radi o povredi oka.Trebate znati da vam ni jedan oftalmolog ne baca kapi atropina,ali i još neke,odmah nakon isteka roka.Ako su dobro skladištene i čuvaju se na adekvatnom mjestu nisu opasne.

  • Kataryzig20 10.09.2008.

    Mislim da je ovdje najspornija lijenost dotične liječnice, jer koliki problem joj je mogao biti da napiše recept za dotične kapi? Ovako je ugrozila zdravlje malog djeteta. Čak ni doktori ne pišu recepte i uputnice već medicinske sestre. Zašto je onda došlo do toga? Netko je očito previše lijen da bi obavljao svoj posao kako spada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare