To je to što me zanima!

Monstrum iz Sl. Broda: Sjekao spolovila jer je neprestano pio

Optuženi se nije pojavio pred sudskim vijećem, a tereti se da je nakon obdukcije odsjekao pet dijelova muških spolovila, dva testisa i vanjsko žensko spolovilo
Vidi originalni članak

Od početka 2012. godine do lipnja 2013. djelatnik (53) Odjela patologije Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu prakticirao je svoj bolesni hobi. Preminulim pacijentima odsijecao je spolne organe i držao ih u teglama u kući.

Protiv pomoćnika obducenta (53) u utorak je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu potvrđena optužnica.

- Optuženi se nije pojavio pred sudskim vijećem, kojim je predsjedao sudac Slaven Vidmar, nego ga je zastupala opunomoćenica. Za nekoliko dana bit će osnovano sudsko vijeće koje će odlučiti kad će biti zakazana prva rasprava - rekla je glasnogovornica suda Kristina Urbanovski Zetović.

Optuženog terete da je više puta, bez ičijeg nadzora, nakon obavljene obdukcije nožem odsjekao pet dijelova muških spolovila, dva testisa i vanjsko žensko spolovilo, koje je potom odnio u kuću i držao u staklenkama s formalinom. Tako je neovlašteno oskvrnuo tijela i narušio mir pokojnika.

- Prije podizanja optužnice okrivljenik je ispitan i tad je rekao da nije bio svjestan što radi jer je stalno bio pijan dok je radio u bolnici - stoji u optužnici, u kojoj se navodi i da se djelatnik liječio od alkoholizma.

Državno odvjetništvo zatražilo je godinu dana zatvora i plaćanje 2200 kuna psihijatrijskog vještačenja.

- Rekao je da je to činio zbog anatomije jer studira medicinu. Zbog droge i alkohola bio je suspendiran s posla - rekao nam je nakon uhićenja izvor blizak istrazi.

No od prijatelja osumnjičenika tad smo doznali da on nije student i da nikad nije spominjao medicinski fakultet.

Kupio kuću pa onda našao njegovu morbidnu kolekciju

Još mi je pred očima slika onoga što sam vidio. Sve je bilo ružno, djelovalo je nestvarno. Povraća mi se na tu scenu, rekao je Anto Lovrić, koji je u ljeto prošle godine kupio kuću od optuženog i na podu u jednoj prostoriji našao organe.

Franjo Lepan/24sata

Idi na 24sata

Komentari 40

  • AnteTurkalj 12.03.2015.

    za takve postoji divna ustanova na rabu

  • 12.03.2015.

    Alkoholizam je pravi problem u Hrvatskoj. Ilegalno oružje je pravi problem u Hrvatskoj. Neznanje i nemar su pravi problemi u Hrvatskoj. Nerad je pravi problem u Hrvatskoj. Teko onda idu neimaština, nezaposlenost i ostali problemi.

  • Stari Igrač ZG 1986 11.03.2015.

    Šljaka je Šljaka a Hobi je Okupacija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare