To je to što me zanima!

Monstruozni otac priznao policiji da je silovao kćer

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Za podrumsko skrovište, koje je monstruozni otac godinama planirano gradio, nitko od rođaka, pa ni supruga Rosemarie, nije znao da postoji
Vidi originalni članak

Josef Fritzl (73) priznao je prilikom ispitivanja austrijskoj policiji da je 24 godine u Amstettenu kraj Beča zatočenu držao svoju kćer Elisabeth (42) i sustavno ju silovao. Priznao je i da je jednog od blizanaca kojeg je Elisabeth rodila, a koji je umro nakon poroda, ispekao u pećnici kako bi se riješio tijela. Nije želio davati druge detalje. Bit će u pritvoru dva tjedna dok traje istraga. Austrijska policija otvorila je u nedjelju navečer podrumsko skrovište u kojem je ovaj elektrotehničar silovao svoju kćer koja mu je rodila sedmero djece. U podrumu, gdje je bila Josefova radna soba, policija je pronašla ulaz u tajnu prostoriju. Iza velikog ormara nalazila su se vrata s električnom bravom koju je otvarala samo šifra. Iza vratiju nalazilo se nekoliko spavaćih soba, kuhinja i kupaonica visokih samo 170 centimetara. Za nastambu, koju je monstruozni otac godinama gradio polako i planirano, nitko od rođaka, a ni njegova supruga Rosemarie (69) navodno nisu znali da postoji. Rosemarie i Josef, osim Elisabeth, imaju još petero sinova i kćeri.
Nakon što su starca sinoć uhitili, Elisabeth, njezinu majku Rosemarie i šestero djece smjestili su u Psihijatrijsku kliniku nedaleko gradića Amstettena. Policija je rekla kako je Elisabeth nakon ispitivanja jako loše. Kuću i podzemne prostorije policija i dalje pretražuju, a teren oko kuće pretražuju i malim helikopterom sa kamerom. Kako saznajemo od susjeda iz ulice Ybbsstrasse obitelj Fritzl je živjela prilično povučeno.
- Znala sam i sve iz viđenja, a s Rosemarie sam znala porazgovarati. Sjećam se i Elisabeth kad je bila djevojka. Bila je zgodna plava djevojka, ali prilično povućena. Nakon što je završila kuharsku školu, nestala je. Njezina majka mi je ispričala da se pridružila nekoj sekti. Bila je jako žalosna zbog toga, no često mi je znala reći kako samo želi da joj je kćer sretna - rekla je susjeda Theresia Grabenschweder.
Theresia dodaje kako je često znala viđati i troje djece koje je s Rosemarie i Josefom živjelo na gornjem katu kuće.
- Bili su pristojni i jako lijepo odgojeni. Najstariji dječak je volio pomagati oko kuće. Još uvijek ne mogu vjerovati da se takva tragedija dogodila baš u toj obitelji - ispričala je Theresia.
Susjed Walter Wemer Josefa pamti kao radišnog čovjeka koji je uvijek brinuo o svom zdravlju i izgledu.
- Uvijek je bio fit. Trčao je plivao, radio u vrtu. Nismo bili previše bliski, ali smo uvijek imali korektan odnos. Svakog bi se jutra pozdravili i pitali jedno drugo kako smo - kazao je Walter.
U Amsteten je u ponedjeljak stigao i Elisabethin prijatelj iz škole. Zajedno su bili godinu dana u razredu u tehničkoj školi.
- Upoznali smo se kad je ona imala 13 ili 14 godina. Elisabeth je bila povučena i zatvorena, ali normalna djevojčica. Nitko nije mogao naslutiti takvo nešto - ispričao je Herbert Plank (42). Dodaje kako je bila prosječna učenica i kako nije imala mnogo prijatelja, već se radije držala po strani. Policija zasada odbija dati informacije o troje djece koje je živjelo s Josefom i njegovom ženom Rosemarie. Kako doznajemo, radi se o dvije djevojčice i dječaku. Jedan dječak (11) je brat blizanac dječaka koji je umro, a Josef ga zatim spalio. Odličnog su zdravlja, uhranjeni i napredni. Josef je supruzi i policiji lagao da ih je od 1993. do 2002. nalazio ispred kućnih vratiju, a sa sobom su imali pisma da su njegovi unuci. On je naime 1984. godine prijavio kćerin nestanak. Policija ju nije dugo tražila jer je već dva puta prije toga bježala od kuće. U Osnovnoj školi, koju pohađa djevojčica koja je živjela s Josefom, odbili su pričati o slučaju. Rekli su tek da su osnovali krizni stožer koji radi sa djecom iz njezina razreda. Žele im objasniti što se dogodilo i uputiti ih kako da se ponašaju prema djevojčici kad se vrati u školu.
KRONOLOGIJA MONSTRUOZNOG ZLOČINA

Idi na 24sata

Komentari 25

  • kikulići 29.04.2008.

    triba ga zatvorit u samicu,zavezat i neka ga 24 ure na dan siluju ostali zatvorenici

  • Tinami 29.04.2008.

    Slažem se s Miracolo. Šatro, baba nije znala..... Kriva je isto ko i prokleti stari gad...Nadam se samo da će ga stići primjerena kazna, iako ne znam kaj bi moglo biti primjereno ovakvoj strahoti...

  • tally_st 28.04.2008.

    Joj šta bi mu radila!Makakvi smrtna kazna ionako je i nema kod nas..šteta za neke druge modele al ovog bi mučila ko u srednjem vjeku komad po komadic ostavila bi mu jedno oko a drugo ispekla na oko!

Komentiraj...
Vidi sve komentare