To je to što me zanima!

Moody's nam snizio prognozu, i dalje smo korak od 'smeća'

Moody's tvrdi da na gospodarstvo negativno utječe loše gospodarsko stanje u EU koja nam je glavni trgovinski partner. Ulaskom u EU to bi se moglo promijeniti
Vidi originalni članak

Bonitetna agencija Moody's snizila je gospodarsku prognozu za Hrvatsku sa stabilne na negativnu, izvijestio je poslovni dnevnik The Wall Street Journal. Iako je prognoza smanjena, Hrvatska je zadržala kreditni rejtig Baa3 - jednoj stepenici od tzv. 'smeća'. 

Moody's svoju odluku obrazlaže činjenicom da na hrvatsko gospodarstvo negativno utječe loše gospodarsko stanje u Europskoj uniji koja je Hrvatskoj glavni trgovinski partner. Pretpostavljaju da bi se stanje donekle moglo popraviti ulaskom Hrvatske u EU, javlja HRT.  

Drugi su razlog visoki rizici provedbe vladina plana smanjenja proračunskog deficita, kojim bi se trebalo svesti državne financije na održivu razinu, stoji u priopćenju Moodys'a. U skladu s time, Moody's je izmijenio iz stabilne u negativnu i prognozu za plafon Hrvatske za izdavanje obveznica u inozemnoj valuti, koji iznosi 'A1', te za plafon za depozite u inozemnoj valuti 'Ba1'. Plafoni za obveznice i depozite u lokalnoj valuti zadržani su na 'Aa1' odnosno 'A1'.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • gallovix 02.06.2012.

    skuzili su nase vrle vodje kako vode drzavu i dobili smo sto zasluzujemo.

  • laky145 02.06.2012.

    mi smo za njih sve jedan veliki jakusevac

  • Stara_1 02.06.2012.

    shvatila sam da smo smece koje mora u uniju ( iako je vecinu clanica odvela u propast ) da bi nas enormnim zaduzivanjem i uplitanjem u odluke vlasti spasili.!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare