To je to što me zanima!

Mora plaćati tuđe dugove jer su zamijenili identitet

Mijo Mišić (43) iz Zagreba mora otplaćivati dug od 265.000 kn radi čovjeka istog imena, ali koji je 14 godina stariji. Račun su mu blokirali prije 10 dana
Vidi originalni članak

Dizaličaru i bivšem svećeniku Miji Mišiću (43) iz Zagreba prije deset dana u Hypo banci blokirali su račun te mu ovrhom skinuli 1100 kuna zbog navodnog duga od 265.000 kuna. No djelatnici banke nisu primijetili da su ga zamijenili za njegova imenjaka i prezimenjaka. Zanemarili su to što se godina rođenja i adrese dvojice Mije Mišića uopće ne poklapaju, a pogrešku su ustanovili tek kad smo od njih zatražili da provjere identitet.
- U banci su mi rekli da dugujem silan novac. Bio sam u teškom šoku. Nemam ni jedan kredit, nikad nikome nisam bio jamac i nikome ništa ne dugujem - ispričao nam je očajni Mijo.
Ovrha je pokrenuta na temelju presude suda u Županji, no suci tog suda kažu da taj Mijo ima 57 godina, rodio se u BiH, u vrijeme suđenja živio je u Vinkovcima, a potom se preselio na Savicu u Zagrebu. Čovjek koji se nama javio je mlađi i rodio se u Hrvatskoj. U vrijeme suđenja je živio u Srbiji, a potom je radio kao svećenik u Đakovu. Zbog ženine bolesti preselio se u Zagreb i živi u Sesvetama. Iako je najveću pogrešku napravila banka, sve je dodatno zakomplicirao i Općinski građanski sud u Zagrebu.
Saznavši za ovrhu, koju je naredio upravo taj sud, Mijo je otišao u sudsku pisarnicu objasniti da on nije taj kojeg traže. Trebali su samo pogledati njegovu osobnu iskaznicu, koja bi rasvijetlila zamjenu identiteta. No oni ga nisu htjeli saslušati. Sada kažu da pogreška ionako nije bila njihova. Odvjetnici kažu da Mijo ima pravo na odštetu od oko 100.000 kn za pretrpljeni strah. 

HYPO BANKA: POGRIJEŠIO JE NAŠ RADNIK, ŽAO NAM JE
U Hypo banci su nam rekli da je pogriješio njihov djelatnik. Objasnili su da je novac skinuo s pogrešnog računa. Kažu da će se ispričati Miji i da su 1100 kuna vratili na njegov račun u petak.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • esna v 14.11.2009.

    upućujem javni poziv štedišama i deponentima Hypo alpe adria bank da povuku svoje štedne uloge i depozite iz te banke.....to je jedina moguća kazna....

  • labelwriter 14.11.2009.

    takve se stvari samo dogadaju na balkanu !!!!!!

  • cope025 14.11.2009.

    ajd sto kradu na kamatama i kojekakvim provizijama, ali sad poceli da kradu sa racuna sirotinje. pas mater kako vas nije sramota bankarski mufljuzi

Komentiraj...
Vidi sve komentare