To je to što me zanima!

Moraju dati odštetu obitelji poginulog koji je bio pijan

Bregović se sudario sa Stjepanom Krobotom. Krobot je bio pijan i vozio je u krivom smjeru. Bregović obitelji poginulog mora dati 367.903 kn
Vidi originalni članak

Vrhovni sud presudio je da Stjepan Bregović mora platiti 367.903 kune za odštetu motociklistu koji je imao 3,58 promila alkohola i koji je neposredno prije sudara vozio suprotnom stranom ceste. Pijani motociklist je poginuo. Bregović je u kaznenom postupku oslobođen odgovornosti, piše Večernji list. Stjepan se na dan sudara 1998. godine vozio  motorom s ocem Dragutinom. Uočio je da mu u susret juri Stjepan Krobot, koji se vozio pogrešnom stranom ceste. Bregović je, izbjegavajući sudar, refleksno skrenuo ulijevo, ali u tu stranu skrenuo je i Krobot. Sud je utvrdio kako se ne bi sudarili da su oba kočila. Iako je Krobot imao 3,58 promila alkohola. Sud je zaključio da je Krobot suodgovoran za nesreću 50 posto.
- Krobot se vozio po našoj strani ceste i kad nas je ugledao, skrenuo je sa svoje strane i udario u drvo. Bio je pijan, kao i svakog dana. Svi smo psihički uništeni - rekao je Dragutin Bregović. Dragutin i supruga žive od zemlje, a Stjepan je u Mariboru s nezaposlenom ženom i dvoje djece.
- Suprug je tog dana krenuo po kruh. Malo je popio, a valjda mu je ostalo nešto alkohola i od prijašnjeg dana - prisjeća se Josipa Krobot. Dijelom novca od odštete uredila je kućicu, a dio je stavila u banku.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • pppan 13.08.2009.

    svaki komentar je suvišan....ovo može samo u našoj lijepoj Hrvatskoj.......jedino kod nas krivi uživaju,a pravo to plaćaju....

  • Getriba 13.08.2009.

    \"Malo je popio\" kaze njegova zena. Jel tebi to malo koliko mu je promila izmjereno??? Kakvo je to pravosudje alooooooo??!!?!?! Inace je UVIK kriv onaj ko je pijan i nema rasprave, a sad najednom jadan covjek mora platit odstetu ni kriv ni duzan jer je budala bila pijana i skrivila nesrecu! Heben ti ja nas sud i suce koji rade..vjerovatno imaju jedva osnovnu skolu i nemaju veze s pameti! sramota Hrvatska! Mene sram di zivim! s-r-a-m!

  • annette 13.08.2009.

    ček, ako je u kaznenom postupku oslobođen odgovornosti, otkud odšteta uopće? zar su ovi imali obraza nakon svega još tužiti čovjeka? al nije nažalost samo kod nas, to je američki izum, da žrtva krivcu plaća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare