To je to što me zanima!

Morgen, ja doš'o... Nestao je na moru, plivao satima i javio se u policiju u odijelu s veslom u ruci

Policija je pronašla oko 17.30 sati u petak katamaran i Nijemca (59) dok su saznali da je Nijemac (23) skočio u more s veslom te ih je razdvojio jak vjetar
Vidi originalni članak

Riječka je policija u subotu objavila priopćenje o tome kako su spašena trojica Nijemaca.

Nijemac (66) se na dasci za surfanje uputio iz uvale Pogana na Cresu. Pao je u more i bura ga je nosila dalje od obale. Odmah je isplovilo plovilo policije i krenulo u spašavanje.

Spasili su ga oko 16.30 sati u petak. Policija ga je našla  na otvorenom moru ispred uvale Pogana, kako pluta držeći se za dasku za surfanje. Zajedno s daskom, iz mora su izvukli neozlijeđenog 66-godišnjeg surfera te ga uspješno prevezli na sigurno.

'Ne upuštajte se u rizične situacije pogotovo ako puše jak vjetar'

Dvojica Nijemaca su krenuli na more katamaranom na napuhavanje koji je oštećen zbog jakog vjetra te su plutali na moru između otočića Oruda i Velog Lošinja. Jaka bura ih je nosila prema otočiću Trstenik.

Policija je pronašla oko 17.30 sati u petak katamaran i Nijemca (59) dok su saznali da je Nijemac (23) skočio u more s veslom te ih je razdvojio jak vjetar. Policija je starijeg muškarca doteglila do obale, a mlađeg su i dalje tražili.

U večernjim satima su prekinuli potragu, a mladić je sam došao u policiju na Lošinju oko 00.40 u subotu. Na sebi je imao ronilačko odijelo, pojas za spašavanje i držao je veslo. Rekao im je da je sam doplivao do obale na području Malog Lošinja. 

LOCIRALI MOBITEL Nesreća kod Cresa: Prevrnuo se katamaran s dvoje ljudi, u tijeku je potraga za putnicima

- Iako je ovim uspješno okončano traganje na moru, a spomenuti njemački državljani nisu ozlijeđeni, pomorska policija i ovom prilikom apelira na građane i turiste da se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije, posebice u slučaju jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih prilika koje u trenutku mogu promijeniti situaciju na moru - poručuje policija. 

 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • TsarSimeun 12.06.2022.

    sve dok postoji služba za spašavanje ovakve će se stvari događati. da na ulazu u hrvatsku stoji ploča sa natpisom na sto jezika "nemamo službu za spašavanje" teže bi se odlučivali na avanturu. ovako lako moguće da turisti misle da im je odmor bio dosadan ako ih nisu spašavali.

  • Kegla💪🏻 11.06.2022.

    Sad im treba zabit kaznu od 100000 kn za troskove,pa nece vise na gumenjaku ici van kad je bura

  • MMayo 11.06.2022.

    Veslo mu je palo u more,pa je skočio za njim,uhvatio ga i nije ga ispuštao!

Komentiraj...
Vidi sve komentare