To je to što me zanima!

MORH će sa SAD-om opremiti centar za sigurnosne operacije i tim za kibernetičke prijetnje

Predviđena vrijednost opremanja iznosi gotovo pet milijuna američkih dolara, pri čemu će američka strana uplatiti 4,2 milijuna, a preostalih skoro 760.000 dolara uz PDV platit će MORH
Vidi originalni članak

Vlada SAD-a uputila je prijedlog pisma ponude i prihvaćanja radi opremanja centra, čijom bi se provedbom unaprijedile sposobnosti za kibernetičku obranu te povećala sigurnost informatičkih sustava MORH-a i Oružanih snaga, poručio je u četvrtak na sjednici ministar financija Zdravko Marić nakon što je Vlada dala suglasnost MORH-u da na teret državnog proračuna u iduće dvije godine, u suradnji sa SAD-om, opremi centar za sigurnosne operacije te mobilni tim za odgovor na kibernetičke prijetnje.

Predviđena vrijednost opremanja iznosi gotovo pet milijuna američkih dolara, pri čemu će američka strana uplatiti 4,2 milijuna dolara iz fonda namijenjenog financiranju projekta u savezničkim zemljama, a preostalih skoro 760.000 dolara, odnosno 4,8 milijuna kuna uz PDV platit će MORH po isporuci ugovorenog opremanja. Osim navedenog, Ministarstvo obrane snosit će obvezu plaćanja PDV-a obračunatu na osnovicu cjelokupnog iznosa opremanja, odnosno 7,9 milijuna kuna.

- Ukupno 12,7 milijuna kuna s PDV-om potrebnih za podmirenje predviđenih obveza osigurani su u ovogodišnjem državnom proračunu, a ovim aktom Vlada je preuzela proračunske obveze za 2021. i 2022. godinu - kazao je Marić.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Hiroo_Onoda 24.09.2020.

    Tko sa amerima tikve sadi, o glavu mu se obijaju. Nikada nikome oni nisu nešto dali, a da to nisu deseterostruko naplatili.

  • DrvoJavorovo 24.09.2020.

    Treba cim vise jacati suradnju sa Amerikancima.Cim manje birokracije i cim vise suradnje.

  • DrvoJavorovo 24.09.2020.

    Amerikanci su nasi najbolji prijatelji.Tako neka i ostane.Nase dvije zemlje su duboko povezane vec stotinama godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare