To je to što me zanima!

MORH i Glavni stožer se sele u hrvatski Pentagon

Osim ušteda od 20 miijuna kn u proračunu, ovim preseljenjem rasteretit će se središte Zagreba. U zgradu na Krešimirovu trgu uselit će B. Pankretić
Vidi originalni članak

Već pet dana traje preseljenje Ministarstva obrane sa zagrebačkoga Krešimirova trga u vojarnu Croatia u Novom Zagrebu. Tamo će od 1. listopada na 1. katu biti kabineti ministra Branka Vukelića  i tajništvo ministarstva, dok će načelnik Glavog stožera general Josip Lucić sa zamjenicima  stolovati kat iznad. Na tim mjestima još donedavno su bile vojničke spavaonice, a u sobi je spavalo i po 16 vojnika. Osim ušteda od 20 milijuna kuna u proračunu, ovim preseljenjem rasteretit će se središte grada od prijevoza štićenih osoba i protokolarnih aktivnosti, a građani će napokon nesmetano uživati u parkiranju te šetnji parkom na Krešimircu. Pukovnik Dražen Jonjić objasnio nam je da je kompleks Croatia  dugoročno rješenje za MORH i GS OS te da u potpunosti odgovara standardima NATO-a.
- Prilikom posjeta izaslanstava NATO-a i partnerskih zemalja, blizina zračne luke smanjuje troškove prijevoza i osiguranja. Osim toga, u kompleksu Croatia omogućen je parking za djelatnike pri dolasku na posao - rekao je Jonjić. MORH će sam preseliti sve što treba i neće biti dodatnih troškova.
Nisu kupovali novi namještaj nego se sve stvari iz bivših ureda samo sele u donedavnu vojarnu. U razgovoru s djelatnicima, koji nisu željeli pred objektiv fotoaparata, saznali smo da priželjkuju da se po uzoru na NATO u blizini budućeg Ministarstva obrane  naprave vrtići i sportski tereni koje bi mogli koristiti i zaposleni u hrvatskom Pentagonu, ali i njihova djeca. Načuli smo i da će manji dio vojarne MORH probati komercijalno iskoristiti, a prikupljeni novac utrošit će za daljnje uređenje MInistarstva. U MORH-u su ponosni i sretni što je ovim preseljenjem napokon završena i priča o demilitarizaciji Zagreba. Od 20-ak vojnih objekata na širem i užem prostoru Zagreba ostat će tek Croatia i Hrvatsko vojno učilište na Črnomercu.
A po uzoru na Ured predsjednika, na 67 hektara površine našlo se mjesta i za nekoliko jelena lopatara, o kojima se djelatnici Croatije godinama brinu. Iako je načelnik Glavnog stožera lovac, jeleni ipak  mogu biti sigurni od puške generala Josipa Lucića.

PANKRETIĆ IMA RAZLOG ZA VESELJE
Ministarstvo regionalnog razvoja uselit će se u dosadašnju MORH-ovu zgradu na Krešimirovu trgu. Suradnici Božidara Pankretića dosad su radili na šest lokacija.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • apeajtom 28.08.2010.

    stari mudrac nije drzava dala kaptolu...nego je vratila sto ste vi uzeli..ali ti to i onako dobro znas samo se pravis mudar

  • stari mudrac 28.08.2010.

    puno kvalitetnije rješenje vam je Črnomerec. ali te vojarne je država dala kaptolu.

  • crespo1607 28.08.2010.

    sad kad smo unisli u NATO sta se ne smanjuje broj vojske? da se olaksa porezne obveznike,kad je drzava u teskoj fin.situaciji?

Komentiraj...
Vidi sve komentare