To je to što me zanima!

Mornar: Gladne djece ima, to ne rješava moje ministarstvo

Ministarstvo rješava puno gorućih problema, ali mislim da je ovo problem koji je veliki problem, ali koji ne možemo samostalno riješiti, izjavio je ministar Mornar
Vidi originalni članak

Za razliku od premijera Milanovića koji smatra da u Hrvatskoj nije problem prazan želudac, već želudac pun loše hrane, ministar obrazovanja Vedran Mornar priznao je da problem ipak postoji. Još 30. listopada nije bio upoznat s problemom gladne djece u Belom Manastiru.

- Prema našim podacima gladne djece nažalost ima, no je li baš Ministarstvo obrazovanja to koje treba riješiti problem gladne djece, nisam siguran. Ministarstvo rješava puno gorućih problema, ali mislim da je ovo problem koji je veliki problem, ali koji ne možemo samostalno riješiti - izjavio je nakon saborskog aktualca.

Iako je novinare zanimalo ima li podatke za koliko osnovnoškolaca si ne može priuštiti obrok, ministar je kazao da njegovo ministarstvo radi na tom problemu.

- Imenovali smo jedno povjerenstvo koje je promjenom ministra prestalo s radom. Mi smo sada to nastavili i mislim da ćemo imati neki rezultat. Naravno, u to se mora uključiti Ministarstvo socijalne politike i mladih jer doista, mislim da nije na Ministarstvu obrazovanja osigurati obroke djeci. Mislim da se Ministarstvo socijalne politike i mladih mora uključiti - kazao je.

'Ako djeca nemaju hranu, to je doista problem'

Ministarstvo obrazovanja, navodi, može apelirati da se u rješavanje problema uključi lokalna samouprava jer ona mora osigurati uvjete za osnovnu školu.

- U zakonskim obavezama našeg ministarstva zna se što je, to je financiranje nastavnika, ali ostalo bi trebala lokalna samouprava. Naše ministarstvo tu ne može puno. Vi znate da smo mi i ove godine ostali bez jednog dijela proračuna i to upravo u onom dijelu iz kojeg bi se nešto u tom smislu moglo poduzeti - izjavio je Mornar u Saboru.

Upitan slaže li se s premijerom da je veći problem loša hrana nego da djeca nemaju za hranu, Mornar to nije želio komentirati.

- Mislim da je problem i jedno i drugo. Ako djeca nemaju hranu, to je doista problem i to treba riješiti. Ali ponovno upućujem na jedno drugo ministarstvo - rekao je Mornar. 

Na pitanje gdje je zapeo da se povjerenstvo koje je radilo na rješavanju problema gladne djece u osnovnim školama ponovio je da je zastoj nastao nakon promjene ministra.

- Kad je prošli ministar otišao, a ja došao jednostavno se na tome nije nastavilo raditi, a mene o tome nitko nije obavijestio. Čim sam čuo, požurio sam da se nastavi rješavati problem i imat ćemo neko rješenje, ponavljam u suradnji s drugim ministarstvom - obećao je ministar obrazovanja.


Idi na 24sata

Komentari 30

  • colonelo 13.11.2014.

    ... ajd mornaru ti si u samo u par sati sam sebi što se kaže ono u usta ... prvo je najavio ostavku ako mu uzmu i kune iz proračuna a onda "pristaje" kad mu uzmu preko 300 milijuna kuna ... pristao je biti sluga premijeru znajući i da će od 01.07 2015. godine svima njegovim obrazovni djelatnicima biti smanjena plaća tko zna za koliko ... strava ...

  • diba_1 12.11.2014.

    gospodine Mornar, to su naša djeca, i nije bitno što vašem ministarstvu ne pripadaju, ali zato je dužnost svih vas u vladi da im omogućite bolji život.

  • Timmy2 12.11.2014.

    Čitam i ne vjerujem što govori ministar obrazovanja,jer gladno dijete ne može pratiti nastavu,to je tako jasno.Ograditi se od toga i reći da to nije u njegovom resoru je sramotno.Konačno ministar je jedan od članova Vlade koji treba iznijeti problem i riješiti ga uz pomoć ostalih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare