To je to što me zanima!

Mornar o curenju ispita: Teško je reći da li se radi o sabotaži

Činjenica je da je pet godina prošlo bez ikakvih problema, a ove godine nije dobro krenulo, komentirao je Mornar skandal oko curenja ispita i prije održavanja mature
Vidi originalni članak

Iako odluka o tome hoće li ispiti iz engleskog jezika, čije su teme eseja procurile na društvene mreže i prije državne mature, biti poništeni ministar obrazovanja Vedran Mornar za HRT je izjavio da vjerojatno neće biti ponavljanja čitavoga testa jer bi to bio stres za maturante. Opcija je da se ponovi samo esej.

- Činjenica je da je pet godina prošlo bez ikakvih problema, a ove godine nije dobro krenulo. Problem u Puli gdje je četvero neodgovornih napravilo problem, sutradan greška ispitnog koordinatora koji je podijelio krive testove, a sada ovo… Sustav je maksimalno dobro osmišljen i siguran, no ovo je sve ljudski faktor na koji se vrlo teško može utjecati - rekao je Mornar.

Na pitanje je li riječ o sabotaži državne mature, o čemu se danas ozbiljno raspravljalo, odgovorio je:

- Teško je reći je li sabotaža, prva dva sigurno ne, za treći bih pričekao odgovor policije -  rekao je Mornar te zaključio da su na ispitu zrelosti pali oni koji su teme iz eseja dali javnosti.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • liliana 21.06.2015.

    Mislila sam da je ovaj ministar pametniji čovjek i da će ukinuti to ruglo od mature.

  • projekt_venus 20.06.2015.

    Ministar se čudi kao da ne zna gdje živi. Kod nas ljudi bez pardona kupuju diplome, pa čak i doktorate, a kako onda neće naći način da dođu do nekog nebitnog testa mature?

  • Vlaj1950 20.06.2015.

    Malo nas je, al' smo govna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare