To je to što me zanima!

Morskog psa od 3,5 metara ulovio ispod Paškog mosta

U mreže Bože Miočića u utorak se zapleo glavonja dug 3,5 metara i težak 280 kg. Morao ga je živa dotegliti u uvalu. Završit će u restoranu
Vidi originalni članak

Božo Miočić (47) iz Rtine bacio je mreže ispod Paškog mosta u ponedjeljak navečer. Isplovio je po njih u barci u utorak oko 5,30.
- Vidio sam da mi se u mrežu zaplelo nešto veliko i bijelo. Nisam ga mogao izvući sam i pozvao sam u pomoć ribare koji su bili u blizini - kaže Božo. Zakačio ga je za bitvu i dovukao do kraja.
-  Još je bio živ, ali jedva. Namučio se u mreži i nije uspio izaći van. Koprcao se još u plićaku dok smo skidali mrežu, ali više mu nije bilo spasa - kaže ribar. Dovukao ga je do uvale a turisti koji su se kupali u blizini doplivali do njega, u čudu gledajući psinu. Morski pas dugačakje  3,5 metra i težak 280 kilograma. Božo je iz ribarske obitelji i njegovi sinovi Mario (20) i Šime (16) također nastavljaju obiteljsku tradiciju. Lani je ulovio bucnja od 70 kg.
- Lovim ribu cijeli život, ali nešto ovakvo nikad nisam vidio. Znalo mi se dogoditi da u jednom danu ulovim 75 morskih pasa od 3 do 5 kilograma, ali ovolikog nikada - kaže Božin otac Mihovil (75). - Riječ je o glavonji, morskome psu neopasnom po čovjeka. Živi na muljevitom dnu a noću dolazi u plićak. Hrani se rakovima i ribama. Jestiv je i nije zakonom zaštićen - rekao nam je dr. Nikša Glavić, sa Sveučilišta u Dubrovniku. Psina će završiti u restoranu.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • xx66 22.07.2009.

    Bravo

  • xx66 22.07.2009.

    Ma ovo nema nikud,ovo je treba obaći cjelu kuglu zemaljsku

  • user_30817 22.07.2009.

    ma ne triba on mene ugristi da bi ja umra,pa ja bi umra od šoka samo kad bi prosa pored mene..tamo na paskom mostu ih ima miljun jbt...neki dan mi je stari uhavtia licu od 1,5 pa mi je slabo doslo,a kamo li da ovo vidim negdi...aj ca gotov srcani odma..

Komentiraj...
Vidi sve komentare