To je to što me zanima!

Moskva: 'Otvaramo kaznene postupke zbog nasilja i mučenja ruskih vojnika u Ukrajini'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tjerali su ih da daju lažna objašnjenja o stvarnim uvjetima njihovog nezakonitog zatočeništva u prostorijama Službe sigurnosti Ukrajine, kao i o specijalnoj vojnoj operaciji, priopćili su
Vidi originalni članak

Ruski istražni odbor priopćio je u četvrtak da otvara kaznene postupke zbog navodnog mučenja koje su počinile ukrajinske snage nad ruskim vojnicima dok Moskva nastavlja svoju vojnu kampanju u Ukrajini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odbor je rekao da su ukrajinske snage zarobile neke ruske vojnike u regijama Zaporižja i Mikolajiva te da ih je ukrajinska sigurnosna služba ilegalno držala.

"Rusi su bili podvrgnuti fizičkom nasilju i mučenju kako bi ih se natjeralo da daju lažna objašnjenja o stvarnim uvjetima njihovog nezakonitog zatočeništva u prostorijama Službe sigurnosti Ukrajine, kao i o (ruskoj) specijalnoj vojnoj operaciji", navodi se u priopćenju.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti navode odbora.

MEDVEDEV TRAŽI RAVNOTEŽU Rusija upozorava: 'Primi li NATO Švedsku i Finsku, mi moramo ojačati svoju obranu u Baltiku'

Ukrajina kaže da provjerava sve informacije o postupanju s ratnim zarobljenicima te da će istražiti sve nepravilnosti te poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

Aleksander Bastrikin, čelnik Istražnog odbora, također je u četvrtak naredio istragu o navodnom ukrajinskom granatiranju civila iz samoproglašene Narodne Republike Lugansk dok su se evakuirali kroz susjednu regiju Harkiva.

Rusija je 24. veljače poslala desetke tisuća vojnika u Ukrajinu u "specijalnu operaciju" za demilitarizaciju i oslobađanje Ukrajine od nacionalističkih ekstremista.

>>Uživo događanja iz Ukrajine pratite ovdje

Ukrajinske snage pružile su snažan otpor, a Zapad je uveo sveobuhvatne sankcije Rusiji u pokušaju da je prisili da povuče svoje snage.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 16.04.2022.

    zarobljenici su zasticeni konvencijom pa bili oni na neptunu

  • picuskin 15.04.2022.

    A što je sa Sibirom mučite vlastite ljude, 50 mil rusa nema tople vode

  • NenadZG 15.04.2022.

    Dakle, vojnicu Rusije su na teritoriju međunarodno priznate Ukrajine. Pa kako to?

Komentiraj...
Vidi sve komentare