To je to što me zanima!

Moskva stavila Norvešku na popis "neprijateljskih" zemalja

Rusija je dodala Norvešku na popis stranih država koje su "neprijateljski" djelovale protiv ruskih diplomatskih misija, izvijestile su novinske agencije u četvrtak
Vidi originalni članak

Rusija je dodala Norvešku na popis stranih država koje su "neprijateljski" djelovale protiv ruskih diplomatskih misija, izvijestile su novinske agencije u četvrtak.

NOVI NAPAD Rusija je dvaput granatirala Herson: Ozlijeđeni spasioci koji su gasili požar nakon napada

Zemlje na tom popisu imaju ograničen broj lokalnog osoblja koje mogu zaposliti u diplomatskim predstavništvima u Rusiji, a Norveška je ograničena na njih 27, objavila je državna novinska agencija RIA.

Norveška je protjerala 15 ruskih diplomata zbog navodne špijunaže u travnju, a Rusija je odgovorila protjerivanjem 10 norveških diplomata.

PORUKA PREDSJEDNIKA Zelenski: 'Ukrajina se nada mirovnom samitu ove godine'

Oslo poručuje da nema argumenata za tvrdnju da se Norveška neprijateljski ponaša prema Rusiji s kojom dijeli granicu na Arktiku.

- Današnja situacija rezultat je ruskog rata protiv Ukrajine. Rusija može sama odlučiti prekinuti rat. Kao susjedne zemlje, obje imamo interes za funkcioniranje diplomatskih odnosa i komunikacijskih kanala, posebice u teškim vremenima - rekla je norveška ministrica vanjskih poslova Anniken Huitfeldt za Reuters.

GLOBALNO PITANJE Pariz optužio Ruse: 'Namjerno ugrožavate sigurnost hrane'

Glasnogovornik norveškog ministarstva vanjskih poslova odvojeno je rekao da Norveška još nije primila službenu obavijest iz Moskve i odbio je komentirati bilo kakve konkretne posljedice ruske odluke.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare