To je to što me zanima!

'Most i HDZ će sastaviti vladu, idući tjedan imat ćemo većinu'

Za HDZ je prihvatljiv sporazum sa svima koji žele dobro Hrvatskoj bez obzira jesu li više desno orijentirani ili centristički orijentirani ili čak i lijevo, rekao je Željko Reiner
Vidi originalni članak

Hoćemo li za tjedan dana imati konzultacije koje će iznjedriti novog mandatara?

- Nadam se da hoćemo. To je za tjedan dana i to je jedan realan rok da se neke stvari raščiste iako smo mi u puno stvari sukladni s Mostom upravo na temu reformi. Most je reformska stranka. I HDZ zagovara potrebu strukturnih reformi, rekao je Željko Reiner (HDZ) za N1 televiziju.

Što se tiče pitanja je li HDZ pristao na nestranačkog premijera, Reiner je rekao da će se u "razgovorima s Mostom naći najbolja kadrovska rješenja".

- Ponavljam da to uključuje mogućnost razgovora o nestranačkom premijeru vlade. Što može i ne mora biti - rekao je Reiner. 

Na pitanje da će s Mostom HDZ imati 75 zastupnika i da će im faliti još jedan za većinu u saboru, Reiner je rekao kako će imati sigurnu saborsku većinu. Na pitanje da li je, kako bi imali većinu, moguća opcija dogovora s Milanom Bandićem, Reiner je rekao:

- O imenima ne bih odgovorio. U ovom času razgovori su između Domoljubne koalicije i Mosta.

Na pitanje je li im moguća koalicija s HDSSB-om, Reiner je rekao:

- Za HDZ je prihvatljiv sporazum sa svima onima koji žele dobro Hrvatskoj bez obzira jesu li više desno orijentirani ili centristički orijentirani ili čak i lijevo. Tko god želi dobro i želi reforme dobro je došao da nam se pridruži. Na pitanje da li im je prihvatljiv HNS, Reiner kaže:

-  Mi ne odustajemo ni od koga tko je voljan raditi za dobro Hrvatske. Nažalost, SDP je rekao da njih nije briga za to i da im do toga nije stalo. Oni su ružno govorili o HDZ-u i Mostu. Svi ostali ako iskreno žele dobro Hrvatskoj su dobrodošli. 

Idi na 24sata

Komentari 217

  • Pero_Ždero 17.12.2015.

    živiš u oblacima mali željkec.

  • focusZG 16.12.2015.

    Svi ste vi velike lopine baš vas briga za nas "male" ljude tko o kome ljepo priča to je tak bitno pa i lopine iz HDZ-a su isto srale po tom Mostu al su to več zaboravili ma to je samo borba za fotelje ništa više!sramota!

  • fluksoid 16.12.2015.

    Ma kakva smo mi drzava kad nam radnici hepa piju pod radnim vremenom po birtijama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare