To je to što me zanima!

FOTO Devastirali Partizansko groblje u Mostaru: Razbijeno više od 600 spomen-ploča

Tijekom protekle noći posve je razbijeno više od 600 ploča postavljenih za poginule pripadnike Narodno oslobodilačkog pokreta (NOP) na Partizanskom groblju u središtu Mostara
Vidi originalni članak

Tijekom protekle noći posve je razbijeno više od 600 ploča postavljenih za poginule pripadnike Narodno oslobodilačkog pokreta (NOP) na Partizanskom groblju u središtu Mostara, što je oštro osudio tamošnji gradonačelnik Mario Kordić.

Nepoznati počinitelji su teškim predmetima razbili ploče s imenima poginulih partizanskih boraca u spomen kompleksu koje je inače često meta vandala. Ovaj je incident najteži od svih do sada. Policiji je ovaj incident prijavljen jutros, a njezini inspektori se nalaze na licu mjesta, izvijestili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Incident je osudio gradonačelnik Mostara nazivajući ga 'surovim vandalizmom'. "

- Čvrsto osuđujem vandalizam kojem svjedočimo i očekujem od svih institucija kažnjavanje vandala. Mostar ovo nije zaslužio! Gradska uprava će pokrenuti sve aktivnosti kako bi se sanirala nastala šteta - napisao je Kordić na svom Facebooku.

Spomen kompleks Partizansko groblje izgrađeno je u Mostaru 1965. godine u spomen na 630 poginulih pripadnika Narodno oslobodilačkoga pokreta. Nacionalni je spomenik Bosne i Hercegovine.

Idi na 24sata

Komentari 147

  • Mudžahedin kurvin sin 16.06.2022.

    Podrška za one koji su to napravili!

  • 16.06.2022.

    sad će dobit domovnice

  • 16.06.2022.

    koji narod

Komentiraj...
Vidi sve komentare