To je to što me zanima!

Motociklistima stižu kazne do 7 tisuća kuna radi prosvjeda

Nakon prosvjeda koji se održao 29. lipnja ove godine na Krčkom most, a koji je organizirala inicijativa BikeRICe i BikeRI kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo plaćanjem mostarine, pristižu kazne do 7000 kuna.
Vidi originalni članak

Motociklisti koji su nezadovoljstvo naplatom Krčkog mosta iskazali plaćanjem mostarine u lipama ovih su dana od policije na kućne adrese počeli zaprimati prometne kazne u iznosu od tri pa do sedam tisuća kuna,  javljaju BikeRIce i BikeRI, inicijativa koja je organizirala prosvjed, a prenosi Novi List

BikeRIce i BikeRI nastavljaju tvrdeći kako je na Krčkom mostu samo jednom motoristu uručena kazna radi 'nepoštivanja regulacije prometa od strane policije'. 

-Konkretnom motoristu policajac je doslovno stao ispred motora i kada ga je motorist pitao u čemu je problem, policajac mu je izvukao ključ iz motora i udaljio se do službenog vozila. Nakon toga su sve ostale motoriste popisali u blokić. Neke od nas su i zaustavili nakon prolaska naplatnih kućica, te kontrolirali ispravnost dokumenata. Policajci nisu rekli da smo prekršili Zakon o sigurnosti prometa na cestama ni da nam je ovo upozorenje, ništa - napominju BikeRICe i BikeRI. Dodaju kako je jedan od sudionika dobio prekršajni nalog ez da ga je policajac uopće zaustavio. 

- Očito ga je samo zapisao kada se stajalo na naplatnim kućicama. Drugi je dobio nalog da u roku 15 dana dostavi podatke o vozaču motora koji ja taj dan bio na mostu. Dakle, policija postupa po vlastito sastavljenom popisu koji su načinili kada smo mi čekali prolazak naplatnih kućica bez da se ijednog sudionika upozorilo na počinjenje prekršaja. Tako svatko može "pobrati" kaznu jer ga je negdje neki policajac zapisao u blokić - kažu BikeRIce i BikeRi.

Ističu da se ministar Oleg Butković još uvijek nije oglasio vezano za ukidanje mostarine. Uniji Kvarnera ovakav postupak policije je tragičan, tužan i jadan.

- Republika Hrvatska, odnosno prometna policija, kažnjava i to od 3.000 do 7.000 kuna bajkere koji su na jedan civilizirani način iskazali svoj građanski stav vezano za ukidanje naplate na Krčkom mostu. Doista nepotrebno! Pozivam kao dožupan Primorsko goranske županije i kao član Unije Kvarnera da se kazne povuku i da se građani Republike Hrvatske i Kvarnera ne kažnjavaju dodatno kada se već 30 godina diskriminiraju plaćanjem jedinog mosta pod naplatom u Hrvatskoj. Apeliram na razum i na slobodu javnog izražavanja, jer idući put neće biti samo 50 bajkera na mostu - izjavio je dožupan Marko Boras Mandić iz Unije Kvarnera.

Idi na 24sata

Komentari 141

  • nori 🖖 11.08.2019.

    Hoće li i kaznu platiti lipama ?

  • ubi.se.od.posla 10.08.2019.

    Znači,policija zna jednu stranu priče (kao i novinar) samo je njegov zadatak posoliti naslov da bi više ljudi čitalo članak i pljuvalo po državi. Nisu kažnjeni motociklisti zbog plaćanja u lipama već zbog toga što su se oglušili na upozorenje službene osobe (policajca) prilikom regulacije prometa.On ih je prestrojio sve u jednu traku,oni su otišli u drugu i plaćali u lipama što je dodatno razbuktalo stvar. Zato su dobili kazne i nažalost morati će ih platiti. Tu nema pravne osnove!

  • 10.08.2019.

    Na sudu pada u vodu,jer su platili normalno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare